Ajankohtaista

17.03.2017

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu 2017

Kuva: Katri Yli-Erkkilä, Keltainen lanka (2014) 

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu järjestetään kolmannen kerran vuonna 2017. Kilpailulla pyritään saamaan nostetta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle. Kilpailun on suunnitellut ja toteuttaa Etelä-Pohjanmaan kuvataideverkosto. Siihen kuuluvat maakunnan taidemuseot ja näyttelygalleriat, joilla on säännöllistä ympärivuotista näyttelytoimintaa: Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo - Nelimarkka-museo Alajärveltä, Lapuan Taidemuseo ja Patruunagalleria Lapualta, Pohjanmaan valokuvakeskus Lapualta, Seinäjoen taidehalli, Varikkogalleria Seinäjoelta, Taidekeskus Harri Alavudelta, Kauhajoen Hella-galleria ja Ähtärin Pirkanpojan taidekeskus. Kuvataideverkoston tehtävänä on kehittää yhteistyötä kuvataiteen alalla, nostaa kuvataiteen profiilia ja asemaa maakunnassa ja pohtia toimenpiteitä kuvataiteen kehittämiseksi maakunnassa. Kuvataideverkoston koordinoijana on Etelä-Pohjanmaan liitto.

Kilpailun avulla pyritään nostamaan kuvataiteen profiilia ja asemaa maakunnassa, antamaan nostetta ja julkisuutta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle sekä tuomaan esille uusia nuoria eteläpohjalaisia kuvataiteilijoita. Kilpailu toteutetaan kolmen vuoden projektina vuosina 2015–2017. Saatujen kokemusten perusteella päätetään jatkosta.

Vuoden 2015 kilpailun voitti lapualaislähtöisen Ville Vuorenmaa ja yleisön suosikiksi äänestyksessä nousi alajärveläissyntyinen Mari Hallapuro. Vuoden 2016 kilpailun voittaja oli seinäjokelainen Katri Yli-Erkkilä ja yleisön suosikki Peräseinäjoelta syntyisin oleva Mervi Patala.

Kilpailu pähkinänkuoressa

Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuonna 1982 syntyneet tai sitä nuoremmat Etelä-Pohjanmaan maakunnassa asuvat tai sieltä kotoisin olevat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailuun voi osallistua kaikilla kuvataidelajeilla. Kilpailuun osallistuvat työt eivät saa olla kolmea vuotta vanhempia. Taiteilijat osallistuvat kilpailuun 31.7.2017 mennessä lähettämällä sähköisessä muodossa Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseolle hyvälaatuiset kuvat 3-5 taideteoksestaan, tiedot teoksista ja ansioluettelonsa.

Vuoden taiteilijan valitsee jury, jossa ovat jäseninä Elina Alkio (vs. museotoimenjohtaja Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo - Nelimarkka-museo), Kirsi-Maria Tuomisto (museolehtori Lapuan taidemuseo), Sanna Karimäki-Nuutinen (näyttelykoordinaattori Seinäjoen taidehalli) ja Pohjalaisen taiteilijaliiton edustaja. Yleisö äänestää oman suosikkinsa.

Kilpailu käydään kahdessa osassa. Jury valitsee osallistujista viisi finalistia kilpailuun lähetettyjen kuvien perusteella elokuussa 2017. Finalistien esittely ja heidän töidensä näyttely tulee Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolle ajalle 18.9.–27.10.2017. Tuona aikana yleisö äänestää oman suosikkinsa. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut taiteilija on yleisön suosikki. Äänestys tapahtuu Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla. Äänestysaika on 18.9.–27.10.2017. Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija ja yleisön suosikki julkistetaan 2.11.2017 Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlan yhteydessä. 

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija saa palkinnoksi yhden kuukauden residenssimahdollisuuden Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon residenssissä Alajärvellä, näyttelyn Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseolla, näyttelykatalogin ja nettinäyttelyn Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla kolmen kuukauden ajan. Viisi finalistia saavat palkinnoksi nettinäyttelyn Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla 15.9.–28.10.2016. Yleisön suosikki saa palkinnoksi oman nettinäyttelyn Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla kolmen kuukauden ajan.

Lisätietoja kilpailusta ja tarkat kilpailusäännöt löytyvät Etelä-Pohjanmaan liiton www-sivuilta: http://www.epliitto.fi/vuoden_nuori_taiteilija

 

Yhteystiedot ja lisätietoja antavat:

Vs. museotoimenjohtaja Elina Alkio, p. 06 557 2129, elina.alkio(at)alajarvi.fi

Kehittämissuunnittelija Tuija Ahola, p. 050 537 8071, tuija.ahola(at)etela-pohjanmaa.fi

 

0 kommenttia
9.03.2017

Tutustu Kunnille uusi rooli maakuntauudistuksessa -seminaarin materiaaleihin

KUNNILLE UUSI ROOLI MAAKUNTAUUDISTUKSESSA - VERTAILU POHJOISMAIHIN -seminaari järjestettiin Seinäjoella 8.3.2017. Alta löytyvät tilaisuudessa esitetyt materiaalit:

Maakunta- ja sote-järjestämisuudistus sekä kuntien uusi rooli, Maakuntajohtaja Asko Peltola, Etelä-Pohjanmaan liitto Esitys pdf-muodossa >>

Kuntien ja maakuntien rooli pohjoismaisessa vertailussa, Maakuntaneuvos Olav Jern Esitys pdf-muodossa >>


6.03.2017

Suomi 100: Viimeisellä hakukierroksella aluetukea myönnettiin 25:lle Suomi 100 -hankkeelle

Etelä-Pohjanmaan liiton järjestämä kolmas Suomi 100 -juhlavuoden aluetukihaku sai järjestetyistä aluetukihauista eniten hakemuksia. Hakemuksia saapui yhteensä 79 kappaletta, joista yksi hakemus peruttiin ja kolme hakemusta saapui myöhässä. Hakukierroksella haettu yhteissumma oli 287 228,40 euroa. Aluetukea oli jaettavissa yhteensä 30 000 euroa.

− Tällä viimeisellä hakukierroksella haettu yhteissumma oli lähes kymmenkertainen myönnettävään aluetukisummaan nähden. On selvää, että paljon hyviä hankkeita jäi ilman aluetukea. Valinnoissaan kulttuurilautakunta painotti sitä, että aluetuki kohdentuu eri puolille maakuntaa sekä mahdollisimman erilaisille ja erikokoisille tapahtumille ja hankkeille, kansainvälistymis- ja kulttuurijohtaja Marjatta Eväsoja sanoo.

Kolmannella hakukierroksella olivat edustettuna laajasti erilaiset ja erikokoiset ohjelmat koko maakunnasta. Mukana oli musiikkiin ja tanssiin liittyviä tapahtumia, eri taiteenlajeja yhdistäviä tapahtumia, näytelmiä, liikuntatapahtumia, ruokaan liittyviä hankkeita, muistomerkkejä, kulttuuriperintötapahtumia, lapsille suunnattua ohjelmaa, näyttelyitä, seminaareja, luontotapahtumia, julkaisuja ja videoprojekteja.

Kulttuurilautakunta päätti myöntää aluetukea seuraaville eteläpohjalaisille Suomi 100 -hankkeille 21.2.2017 kokouksessaan:

 • Teuvan Rivakka Kirkonkylän kyläosasto, 100:lla kutsulla Teuvan Pappilankankaalle ulkoilemaan -hankkeelle 1 000 €
 • Lappajärven kunta/Suomi 100 -työryhmä, 100 päivää 100 vuoteen - yhteiset venetsialaiset -hankkeelle 2 000 €
 • Myrkyn yksityisratsastajat ry, Historian havinaa hevosin ja hanurein -hankkeelle 1 000 €
 • Konsti taideteollisuusyhdistys ry, Identiteetti -näyttelylle 1 000 €
 • Työryhmä Sarita Vihtonen ja Sirkka Mäkelä, Irti arjesta - kulttuurista virtaa -tapahtumalle 1 000 €
 • Suomen Jääkärimuseon ystävät ry, Jääkärin äitee -näytelmälle 2 000 €
 • Karijoen Nuorisoseura ry, Karijoen Pyhäinpäivä Soitot -tapahtumalle 700 €
 • Paavolan koulu, Kotimaamme Suomi Paavolan koulussa -hankkeelle 1 000 €
 • Kuortaneen kunta, Kuortane 100 liikkuu -hankkeelle 1000 €
 • Suomen Lasitaitelijat ry LASITA, Lasin juhlaa!, Valtakunnallinen lasitaide -näyttelylle 800 €
 • Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo, Mestarit yhdessä -musiikkimonologille 2 000 €
 • Työryhmä Eila Alanko, Mummo kutoo - lampaasta villasukaksi -hankkeelle 1 500 €
 • Eteläpohjalaiset Spelit kansanmusiikkiyhdistys ry, Murrelaulut kansanlaulukilpailu ja -konsertti -tapahtumalle 1 000 €
 • Pohjalainen Rakennusperintö ry, Pohjalaistalon sadat vuodet - Pohjalaistalo ennen, nyt ja tulevaisuudessa -hankkeelle 2 000 €
 • Teuvalaisen Kulttuurin tuki ry, Pääministeri ja arkkipiispa Lauri Ingmanin syntymäpaikan merkitseminen muistokivellä Teuvalla -hankkeelle 2 000 €
 • Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry, Rytmimusiikkia lakeuksilta - eteläpohjalaista populaarimusiikkia itsenäisen Suomen ajalta -hankkeelle 1 000 €
 • Seinäjoen naislaulajat ry, Seinäjoen naislaulajat - lapsille -hankkeelle 1 000 €
 • Lapuan tuomiokirkon kuoro ry, Suomalaisen surumusiikin äänite Toivoni maa -hankkeelle 500 €
 • Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri, Suomen 100 luontohelmeä -hankkeelle 1 000 €
 • Evijärven kunta, Suomen ja pienten kuntien tulevaisuusseminaari -hankkeelle 1 000 €
 • Seinäjoen seurakunta, Suomi 100 Seinäjoen seurakunnassa/ekumeeninen kiitosjuhla isänmaasta -hankkeelle 1 000 €
 • Ira Karhulähde työryhmä, Suomi - kuurankukkia ja järven jäätä -hankkeelle 500 €
 • Teuvan hevosjalostusyhdistys ry, Suupohjan suoran ajot - ravikilpailut hevosille ja keppihevoskilpailut lapsille -hankkeelle 1 000 €
 • Työryhmä Navettagalleria Yrjölä, Tämän maiseman syliin synnyin -taidenäyttelylle 500 €
 • Kauhajoen kaupunki, Yhtöhöösesti ja rinnatuste -hankkeelle 2 000 €

 

Yhteensä liitto jakoi Suomi 100 -aluetukea maakunnan Suomi 100 -hankkeisiin 180 000 euroa, joka jakautui kahdelle vuodelle (2016 ja 2017). Kahdessa ensimmäisessä haussa jaettiin yhteensä 150 000 €. Tässä kolmannessa ja viimeisessä haussa jaettavaa oli 30 000 €. Hakemuksia kolmeen aluetukihakuun saapui yhteensä 158 kpl (1. haku 24 kpl, 2. haku 55 kpl ja 3. haku 79 kpl).

Aluetukia voivat hakea kunnat ja kaupungit, seurakunnat, yhdistykset, seurat, järjestöt ja työryhmät. Hankkeen tuli täyttää haussa ja ohjeissa määritellyt hakukriteerit. Hakemuksen ohessa on hakijan pitänyt toimittaa liitolle päätös Suomi 100 -ohjelmaan hyväksymisestä sekä hankesuunnitelma, kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Kulttuurilautakunta ei käsitellyt hakemuksia, jotka saapuivat perille myöhässä, olivat mukana aikaisemmilla hakukierroksilla tai jotka eivät olleet saaneet hyväksyntää Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.

0 kommenttia
28.02.2017

EU-uutiskirje 1/2017

Vuoden ensimmäinen EU-uutiskirje on nyt julkaistu. Kirjeeseen on koottu ajankohtaisia EU-uutisia, tapahtumahakuja sekä kansainvälisen hanketoiminnan tapahtumia.

Uutiskirjeen voi kokonaisuudessaan lukea täällä >>

23.02.2017

Suomi 100 -uutiskirje 1/2017

Suomi 100 -uutiskirje 1/2017 on ilmestynyt.

Tutustu juhlavuoden tapahtumatärppeihin ja muuhun infoon tarkemmin täällä >>

 

0 kommenttia
23.02.2017

Kulttuurikalenterista tuli sähköinen tapahtumakalenteri

Etelä-Pohjanmaan liitto avaa tänään torstaina 23. helmikuuta sekä käyttäjille että ilmoittajille maksuttoman tapahtumakalenterin netissä. Tapahtumakalenteri tarjoaa alustan maakunnan toimijoille tiedottamiseen sekä maakunnan väelle että matkailijalle tiedot maakunnan runsaasta ja monipuolisesta tapahtumatarjonnasta.

— Loppu on joskus uuden alku, niin nytkin. Uudenlaista tapahtumakalenteria lähdettiin toteuttamaan, kun pitkä yhteistyö Ilkka-lehden kanssa kulttuurikalenterin osalta loppui vuoden 2016 lopussa. Kulttuuritoimijoiden palaute kulttuurikalenterin päättymisestä oli selkeä; yhteisiä tiedotusväyliä tarvitaan. Ja tähän tarpeeseen olemme lähteneet vastaamaan, toteaa Etelä-Pohjanmaan liiton kansainvälistymis- ja kulttuurijohtaja Marjatta Eväsoja.

Lähtökohtana ovat olleet maakunnan kulttuuritoimijoiden tarpeet sekä toiveet, niiltä osin kun niihin on pystytty vastaamaan. Jotta liitto voi toimia vahvana, mahdollisimman laajana alustana, muitakaan toimijoita ei haluttu sulkea ulkopuolelle.

— Toivottavasti voimme tällä myös ennaltaehkäistä tapahtumien päällekkäisyyttä sekä tarjota monialaisille tapahtumille yhtä lailla mahdollisuuden näkyä, Eväsoja lisää.

Ilmoita itse

Erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia järjestävät tahot, kuten kunnat, yhdistykset, seurat ja järjestöt voivat ilmoittaa omat tapahtumansa kalenterissa veloituksetta.

—Tapahtumakalenteriin pääsee syöttämään tapahtuman itse helpolla lomakkeella. Täyttämällä pakolliset kentät tapahtuma lähtee hyväksyttäväksi ja julkaistaan kalenteriin pienellä viiveellä, ohjeistaa kulttuurisihteeri Hanna Hangasluoma Etelä-Pohjanmaan liitosta.

Tapahtumakalenterissa jokainen tapahtuma saa oman tapahtumasivun, johon saa lisää näyttävyyttä hashtagillä, joka poimii kuvat Instagramista. Yksittäisen tapahtuman pystyy jakamaan helposti sosiaalisessa mediassa. Kalenteri täydentyy kaiken aikaa, kun ilmoittajat ehtivät ilmoittaa tapahtumiaan.

Helppo haku

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterista on helppo hakea erilaisia tapahtumia ajankohdan, teeman, paikkakunnan tai kohderyhmän mukaan tai näitä kaikkia yhdistelemällä.  Teemoina kalenterissa löytyvät mm. teatteri, musiikki, museot, näyttelyt, seminaarit, liikunta ja urheilu.  Kohderyhminä esiin on nostettu lapset, nuoret ja seniorit. Kalenterissa on oma kategoria myös maakunnan Suomi 100 -tapahtumille.

Käyttäjiltä ja ilmoittajilta toivotaan runsaasti palautetta ja kehittämisideoita, koska tapahtumakalenteri on tarkoitettu meidän kaikkien käyttöön ja hyödyksi. Palautetta on helppo antaa sivuilla olevan palautelomakkeen kautta.

Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri löytyy verkossa osoitteessa www.epkalenteri.fi tai linkkinä Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla osoitteessa www.epliitto.fi.

 

 

 

0 kommenttia
16.02.2017

Pro Etelä-Pohjanmaa -uutiskirje 1/2017

Pro Etelä-Pohjanmaa -uutiskirje 1/2017 on ilmestynyt. Uutiskirjeessä mm. seuraavia aiheita:

 

Uutiskirje kokonaisuudessaan on luettavissa täällä >>

 

16.02.2017

Suunta kohti yhteistä Etelä-Pohjanmaata

Uuden maakunnan rakentaminen on vuoden vaihteen jälkeen ottanut uusia harppauksia eteenpäin. Viime viikolla kokoontunut SOTEMAKU-johtoryhmä päätti käynnistää maakunnallisen sote-kuntayhtymän valmistelun ja perustamistoimet. Samoin eteenpäin viedään Tukipalvelut osakeyhtiön perustamista. Käytännössä asiat etenevät kevään aikana käsiteltäväksi kuntiin. Asioiden toteuttaminen riippuukin pitkälti kuntien käsittelystä, sillä sote-kuntayhtymän perustaminen edellyttää kuntien yksimielisyyttä.

Sote-kuntayhtymän perustamisen puolesta puhuvat monet seikat. Toimenpiteellä halutaan varmistaa maakunnan liikelaitoksen sujuva käynnistyminen sote-palvelujen osalta vuoden 2019 alusta alkaen. Menettelytapa mahdollistaisi suoran valinnan piiriin kuuluvien tehtäväkokonaisuuksien hallitun jatkokehittämisen ja siirtämisen maakunnan omistamaan osakeyhtiöön.

– Kuntayhtymän perustaminen vaiheistaisi muutosprosessia ja helpottaisi siten uudistuksen hallittua toteuttamista. Tällä tavoin turvattaisiin myös kuntalaisten palveluiden onnistunut ja tasapuolinen järjestäminen, konsernimuutosjohtaja Johanna Sorvettula sanoo.

Sorvettula kertoo, että väliaikaisen sote-kuntayhtymän perustaminen tulisi helpottamaan merkittävästi erityisesti talous- ja henkilöstöasioiden hallintaa. Sen myötä henkilöstösiirrot uuteen organisaatioon voidaan toteuttaa hallitummin ja toisaalta asiakkaat voivat luottaa palveluiden häiriöttömään saatavuuteen ja laatuun.

– Useimmissa maakunnissa on jo tehty tämä järjestely, ja viimeisimmät ovat aloittaneet väliaikaisen kuntayhtymän valmistelun tämän vuoden alusta. Etelä-Pohjanmaalla asiaa valmistellaan siten, että kuntayhtymä voisi aloittaa vuoden 2018 alussa, kertoo Sorvettula.

Tukipalvelut oy valmisteilla

Toinen valmistelussa oleva suuri kokonaisuus on Tukipalvelut osakeyhtiön perustaminen. Etelä-Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri käyvät parhaillaan kuntien kanssa keskustelua maakunnan ja kuntien yhteisesti omistaman osakeyhtiön perustamisesta.

– Tukipalvelut on tarkoituksenmukaista tuottaa tietyiltä osin yhdessä, jotta toiminta kaikkien organisaatioiden osalta on taloudellista ja jotta työpaikat ja osaaminen säilyvät maakunnassa, Sorvettula selvittää.

Esitys osakeyhtiön perustamisesta on tarkoitus saada valmiiksi helmikuun aikana. Tukipalvelut oy -esitys koskee muun muassa logistiikkaa ja hankintoja, kiinteistö- ja ruokahuoltoa, tieto- ja viestintätekniikkaa sekä talous- ja henkilöstöhallintoa.

Kohti väliaikaishallintoa

Tällä hetkellä valmistelussa on meneillään esiselvitysvaihe, joka päättyy näillä näkymin heinäkuussa 2017 väliaikaishallinnon käynnistymiseen. Esiselvitysvaiheessa on tarkoitus suunnitella ja valmistella uuden maakunnan eri palveluiden järjestämistä ja organisointia.

‒ Tulossa on paljon muutoksia, jotka koskevat kaikkien kuntalaisten palveluita. Uudistuksen tavoitteena on luoda laadukkaat, modernit ja hyvin toimivat palvelut. Työryhmät ja muutoksesta vastaava henkilöstö mallintavat parhaillaan uusia tapoja tehdä asioita. 

Uudistusta valmistelee työryhmissä tällä hetkellä maakunnassamme jo noin 600 ihmistä. Vastuu uudistuksen onnistumisesta lepää laajoilla hartioilla ja ympäri maakuntaa.

‒ On ollut hyvin tärkeää, että olemme saaneet parhaan mahdollisen asiantuntemuksen mukaan valmistelutyöhön. Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet luoda yhteinen, entistä parempi Etelä-Pohjanmaa, Sorvettula päättää.

Johanna Sorvettula aloitti maakunta- ja sotejärjestämisuudistuksen konsernimuutosjohtajana vuoden 2017 alussa.

 

Tutustu Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmisteluun osoitteessa www.ep2019.fi 

 

 

16.02.2017

Kulttuurinen hyvinvointi ei saa unohtua

Seinäjoella tiistaina 31.1. järjestetty Sote-uudistus, kulttuuri ja hyvinvointi -seminaari kokosi Framille lähes sata aihepiiristä kiinnostunutta. Seminaarin pääviesti oli, että kulttuurinen hyvinvointi ja kulttuuriset oikeudet eivät saa unohtua suunnitelmista, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien hoidettavaksi. Taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantaminen on tällä hetkellä myös yksi hallitusohjelman kärkihankkeista.

Seminaarin avannut sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Veli-Mikko Niemi esitteli puheenvuorossaan hallituksen kärkihankkeen taustoja ja toimenpiteitä. Hallituksen tavoitteena on lisätä eri taiteenalojen ja kulttuuripalvelujen tarjontaa sekä käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kärkihankkeen puitteissa on käynnistetty tähän mennessä 10 kehittämishanketta eri puolilla Suomea.

Etelä-Pohjanmaan sote -projektin johtaja Harri Jokiranta nosti esille sote-uudistukseen sisältyvän hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kokonaisuuden. Tulevien maakuntien terveyden edistämiseen liittyvää työtä tullaan seuraamaan yhdeksän indikaattorin avulla. Seurannan tuloksilla on myös vaikutusta maakuntien rahoitukseen. Keskeisimmässä roolissa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ovat jatkossa kunnat sekä kansalaisyhteiskunta eri toimintamuodoissaan. Kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin ja uuteen nousuun saattamiseen tuleekin lähivuosina kiinnittää erityistä huomiota.

Kai Lehikoinen Taideyliopiston ArtsEqual-hankkeesta (kuvassa) painotti puheenvuorossaan kulttuuristen oikeuksien ja kulttuurisen hyvinvoinnin toteutumista tulevissa sosiaali- ja terveyspalveluissa. On tärkeää, että kulttuuriset oikeudet kirjataan heti alusta lähtien soten tiekarttaan. Lisäksi tarvitaan myös asennemuutosta, jonka tulee tapahtua sekä rakenteiden että yksilöiden tasolla.

Seuraava sote-uudistus ja kulttuuri -teemaan liittyvä seminaari järjestetään Pohjanmaalla Mustasaaren kulttuuritalossa keskiviikkona 15.3.2017.

Teksti ja kuva: Esa Vienamo

 

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen sivuille pääset tästä >>

15.02.2017

Suomi 100: 100 hyvää Suomesta -äänestys on päättynyt

Äänestysinto ylitti odotukset

Tänään käynnistyneen yleisöäänestyksen suosio ylitti odotukset. Aamuyhdeksältä verkossa avattu 100 hyvää Suomesta -äänestys ehti olla avoinna vain kolme tuntia, ennen kuin äänestykselle asetettu sadan suosituimman ehdotuksen tavoite jo täyttyi.

Pienyrityksille suunnatussa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kumppanuusohjelmassa haettiin sataa Suomi 100 -tuotetta tai palvelua 202 ehdokkaan joukosta. Osallistujaryntäys aiheutti verkossa järjestettyyn äänestykseen teknisiä ongelmia, minkä vuoksi äänestystuloksen varmentaminen vaikeutui. Kaikki 202 ehdotusta on päätetty hyväksyä mukaan 100 hyvää Suomesta -ohjelmaan. Etelä-Pohjanmaalta Suomi 100 -tunnuksen saivat käyttönsä seuraavat yritykset:

ETELÄ-POHJANMAA

 Yritys  Tuote  Paikkakunta

Aki Parviainen

Kaarna-linnunpönttö

Seinäjoki

Annukka Lahti Design

Hopeinen kaulariipus

Alajärvi

E.S. Lahtinen Oy

Potkukelkka

Koura

Huttaroo Oy

Koru asiakkaan materiaalista

Seinäjoki

Jokipiin Pellava Oy

Sataraita-kankaasta valmistetut tuotteet

Jokipii

Lapuan Kankurit Oy

Viivojen leikki -kuosi

Lapua

LehtoPeat Oy

Turvenaamio

Ähtäri

Linseed Oy

Pellavarouhe

Kauhajoki

Nou-Hau M. Leppälä

Opaskoirapalvelu

Munakka

Sir Kolke

Keinuhevonen

Soini

Studio Amfora Ky

Kynttilänjalka

Seinäjoki

Tuocon Oy

Kumppanihaku-palvelu

Pirttinen

VM-Carpet Oy

Matto

Karvala

 

Lue lisää >>

0 kommenttia
« Edelliset 10

Etelä-Pohjanmaan liittoPL 109, 60101 SeinäjokiKampusranta 9 C, Frami, 4. kerros • etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi

Takaisin
ylös