THE PUBLIC LINK
Tuetaan älykästä paikallista hallintoa IoT-, tekoäly-, VR- ja koneoppimistyökalujen avulla.
Hankeaika lokakuu 2021 – syyskuu 2023
Kokonaisbudjetti EUR 0,8M, josta EU:n Horizon 2020 rahoitus 50 %
Etelä-Pohjanmaan liiton budjetti: 90 000 euroa, josta EU rahoitus 50 %
Projektin sisältö
Hankkeen aikana tehdään yhteistyötä innovaatioiden parissa julkisten digitaalisten palvelujen tuottamisessa kuudella eri EU-alueella Irlannissa, Espanjassa, Sloveniassa ja Suomessa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi The Public Link hankkeessa rakennetaan alueiden sidosryhmille erityiset työvälineet, joita voidaan hyödyntää seuraavan sukupolven julkisten palvelujen rakentamisessa. Valitut työvälineet perustuvat laajoihin tutkimuksiin ja testauksiin erilaisista uusista teknologioista, mukaan lukien virtuaalitodellisuus, lisätty todellisuus (VR / AR ), tekoäly (AI) ja koneoppimiseen perustuvat lähestymistavat.
The Public Link tarjoaa myös maakunnan sidosryhmille mahdollisuuden käyttää näitä seuraavan sukupolven teknologioita ja olla niiden kanssa tekemisissä. The Public Link järjestää partnereille sarjan työpajoja, jotka lisäävät tietoisuutta ja valmiuksia hyödyntää huippuluokan ratkaisuja.
Ensimmäisessä työpajassa otimme käyttöön Discordin. Toisessa työpajassa keskityimme verkkopalvelujen viestintäautomaatioon liittyviin teknologioihin. Tutustuimme erityisesti Chatbot-tekniikoihin. Työpajassa käsiteltiin tekoälyn (AI) perussovellusta kansalaisten asiakaspalvelun automatisoimiseksi digitaalisten julkisten palvelujen yhteydessä.
Kolmannessa työpajassa otimme käyttöön etäkokous / – esitystekniikkaa tarjoavan VR-alustan, Mozilla Hubs -ratkaisuna. Huomioimme, ettei esitystekniikkaa ei ole vaikea käyttää, mutta keskustelun ääni vaimenee nopeasti etäisyyksien kasvaessa.

Neljännessä työpajassa tutustuimme tunnetuimpiin VR -verkkoviestintäalustoihin, mm. AltspaceVR-alustaan. AltspaceVR on johtava alusta live-, virtuaalitapahtumille, joka antaa taiteilijoille, brändeille ja yrityksille mahdollisuuden suunnitella helposti merkityksellisiä kokemuksia, jotka edistävät yhteisöä ja yhteyttä. Testauksessa totesimme, että sovellus on hyvin monimutkainen virtuaaliseen kokoukseen ja tiedostojen esittämiseen valkokankaalla. Myös tässä ääni vaimenee nopeasti, kun etääntyy puhujasta.
Viimeisissä työpajoissa tutustuimme nopeasti kehittyviin VR -verkkoviestintäalustoihin. Esittelyssä on nyt ollut Horizon Workrooms (Beta), mikä oli paras virtuaalikokouksen toteuttamiseen.
Suomalainen sekä myös ainut eurooppalainen testattu alusta oli Glue, joka hurmasi tasokkaalla virtuaaliympäristöllä sekä valkokankaan esityksien helppoudella. Myös Glue’n toiminnolla “All to me” oli kätevä saada harhailevat osallistujat aktiiviseksi.
Frame VR alusta on varmaan parhaimmillaan messujen tai näyttelyiden järjestämisessä.
Työpajat ovat antaneet kaikille kansainvälisille kumppaneille ja alueiden sidosryhmille olennaista tietämystä ja taitoa, jotta he voivat käyttää tehokkaasti uusia teknologioita viestintään ja seuraavan sukupolven julkisten palvelujen rakentamiseen.
Työpajojen toisessa osassa (kevät – kesä 2022) tarkastelimme erityisesti XR-tekniikoita (eXtended Reality). Hankkeen tuotoksena pilotoidaan Framin mobiiliopastus työnimellä Frami IndoorMap. Tämän pitäisi kuvata, mitä tarvitaan tehokkaiden, mutta yksinkertaisten tekoälypohjaisten julkisten palvelujen tarjoamiseksi asukkaille.

Frami IndoorMap’in testaus jatkuu kevääseen 2023.
Ota yhteyttä. Olet tervetullut testaamaan sisätilakarttojen tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Frami IndoorMap
klikkaa otsikkoa ja näet QR koodien sijainnit Framilla, poikkee!
