04 / 11 / 19

Esittelyssä Ideakökän tuomaristo: Mette-Mirella Foudila

Ideakökän tuomaristossa kuntien nuorisovaltuustoja edustaa Mette-Mirella Foudila.

  

Olen kotoisin Ähtäristä.

Tällä hetkellä olen 17-vuotias lukiolainen. Valitsin lukiokoulutuksen, koska se oli minulle paras vaihtoehto päästä eteenpäin. Tiesin jo hyvin nuorena haluavani yliopistoon siskoni ja veljeni jalanjäljissä. Oli se tietty ala, jota halusin lähteä tavoittelemaan. Haluan olla hyödyksi maailmalle ja siksi olen ollut monessa mukana. Omien ajatusten kertominen on minusta hyvin tärkeää - olivat ajatukset minkälaiset vain. Olen antanut itsestäni paljon vähän sinne tänne, ja siksi välillä tuntuu, että saatan tehdä myös liikaa asioita. Mitään en kuitenkaan vaihtaisi, sillä koskaan ei tiedä mitä edestään löytää. Nuorisovaltuuston kautta olen päässyt osallistumaan sivistyslautakuntaan ja kertomaan myös mielipiteitäni siellä. Seurakunnassa olen päässyt myös isosen rooliin - siksi minusta muiden auttaminen antaa sinulle asioita takaisin.

Joskus minusta vielä tulee lääkäri, sillä pidän toisten ihmisten auttamisesta ja kommunikoinnista. Minua ei saisi toimistotyöhän jossa joka päivä tuijottaisin samaa ruutua päivästä toiseen.

Eteläpohjalaisuus näkyy minussa luonteessani. Olen hyvin voimakastahtoinen enkä anna periksi helposti. Suku on minulle tärkeä ja sen kautta myös kulttuuri ja luonto myös. Yleensä kun teen asioita, en jätä niitä puolitiehen ja minulla on selvä päämäärä.

Suosikkisanani Etelä-Pohjanmaan murteessa on kaurastaminen*, meillä käytetään yhteydessä ei saa kaurastaa.

Mottoni on: "Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow"

Uskaliainta, mitä olen tehnyt: kun olin 14-vuotias lensin ensimmäistä kertaa yksin lentokoneella tätini luokse Sveitsiin. Olen muutenkin kyllä lähtenyt epäilemättä kaikkeen mukaan ilman se enempää ajattelematta. Ottanut itselleni uusia haasteita.

Haluaisin vielä joskus tavata Kerstin Gierin. Luen hyvin paljon kirjoja, ja hän on tällä hetkellä yksi lempikirjailijoistani. Haluaisin itsekin jonain päivänä saada kirjoitettua kirjan. 

Lähdin mukaan Ideakökän tuomaristoon, koska tulevaisuudessa on tärkeää saada nuorten ideat näkyviin ja kuuluviin.

Kannustan osallistumaan kilpailuun, koska ideoimalla saadaan muutosta aikaan. Mikään idea ei voi olla huono vain siksi, että sinusta itsestä tuntuu siltä.

 

* hillua, riehua, huutaa

 

 

Ideakökkä-kilpailun logo

Etelä-Pohjanmaan liittoPL 109, 60101 SeinäjokiKampusranta 9 C, Frami, 4. kerros • etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi

Takaisin
ylös