Kulttuurikaffit teemalla kulttuuriosallistuminen ja -osallistumattomuus nyky-Suomessa


Ihmisten ääriviivoja violettia taustaa vasten.

Aika: torstaina 31.8.2023 klo 9–11
Paikka: Seinäjoella kokous- ja kongressitalo Frami D:ssä, kokoustila Megassa, os. Tiedekatu 2, 60100 Seinäjoki. Maksullinen pysäköintialue.

Etelä-Pohjanmaan liiton syksyn ensimmäiset kulttuurikaffit tarjoillaan torstaina 31.8.2023 klo 9–11 Seinäjoella. Kulttuuriosallistumisesta ja -osallistumattomuudesta nyky-Suomessa tulee puhumaan aihetta laajasti tutkinut Tampereen yliopiston tutkija Riie Heikkilä. Hän kertoo:

”Monenlaiset tilastoaineistot osoittavat selkeästi, että kulttuuriosallistuminen – myös hyvin laajasti ymmärrettynä – jakautuu äärimmäisen epätasaisesti ja keskittyy yhä valikoituneemmalle joukolle Suomessa. Lisäksi kulttuuriosallistumisen tavat näyttävät periytyvän vanhemmilta lapsille. Avaan laajan laadullisen aineiston valossa tätä keskustelua ja kysyn, miksi varsin suuri osa ihmisistä osallistuu varsin vähän tai ei ollenkaan kulttuuriin. Mitä kulttuuriosallistumattomuudelle voi tutkitun tiedon valossa tehdä?”

Kulttuurikaffien muu ohjelma täydentyy kesän aikana. Luento-osuutta voi seurata etänä Teamsin välityksellä, mutta ilmoittauduthan mukaan linkin saadaksesi.

Huomioithan, että ilmoittautuminen sulkeutuu tarjoilujen vuoksi viikkoa ennen tilaisuutta (torstaina 24.8.2023). Tämän jälkeen voi ilmoittautua ainoastaan striimiin sähköpostitse osoitteeseen marika.puntala@etela-pohjanmaa.fi.

Etelä-Pohjanmaan liitto järjestää vuosittain kolmet kulttuurikaffit. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittaudu mukaan