Kulttuurikartta kohottaa esiin kesäteatterielämyksiä


Kesän kynnyksellä kolme vuotta täyttävä Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta kohottaa tänä vuonna kampanjassaan esille alueen kesäteattereita ja teatteriryhmiä. Niin kesäillan komediat kuin musiikilla maustetut näytelmät tarjoavat takuulla elämänmakuisia elämyksiä. Kulttuurikartan avulla löytyy myös muita kulttuurin helmiä aina museoista muistomerkkeihin ja taidegallerioista tapahtumiin.

Matkailijan muistilista

Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta on maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa kuntiemme valikoituja kulttuurin helmiä yhteen osoitteeseen epliitto.fi/kulttuurikartta. Kaikkiaan 150 kohdetta sisältävä kartta on mainio muistilista alueen asukkaille ja lakeuksien lomamatkailijoille.

Helppokäyttöinen verkkopalvelu sisältää sekä visuaalisen ja zoomattavan karttanäkymän kohdepisteineen että tarinakartan, jonne kohteet on listattu kunnittain. Tarinakartan tekstit ja kuvat tutustuttavat kohteisiin sopivasti ennen vierailua. Kesän aikana ympäri Etelä-Pohjanmaata on lisäksi jaossa karttaesitteitä retkisuunnittelua riemastuttamaan.

Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta on luotu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa alueellista kulttuurin kehittämistehtävää, Kulttuurin paikkaa. Vuoden 2024 kesäkampanja on toteutettu osana Kulttuurin paikka II:ta, jonka toteutuksesta vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Somekampanja raottaa kulissien taakse

Tänä vuonna kulttuurikartan kesäkampanjassa keskitytään eteläpohjalaisiin kesäteattereihin ja teatteriryhmiin. Mukana on ilahduttava joukko harrastajia ja ammattilaisia – eikä ihme, sillä alueella on pitkät perinteet kesäteatterissa.

– Kulttuurikartan kesäkampanjan tavoitteena on tarjota tuoretta tietoa kootusti alueemme aktiivisista kesäteattereista. Samalla vastaamme Etelä-Pohjanmaan kunnista esitettyyn toiveeseen nostaa harrastajateattereita esille ja koota niitä yhteen verkoston omaisesti, kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma Etelä-Pohjanmaan liitosta kertoo.

Kampanjaan mukaan lähteneiden ryhmien ohjelmistot on koottu yhteen listaukseksi ajalta 1.6.–31.8.2024. Listaus on painettuna kulttuurikarttaesitteeseen ja löytyy myös parilla teatterilla täydennettynä verkosta osoitteesta epliitto.fi/kulttuurikartta. Lisäksi kampanjassa tuotetaan kesän aikana sisältöä sosiaaliseen mediaan.

– Kulttuurin paikan kanavilla Facebookissa ja Instagramissa seuraajat pääsevät kurkistamaan kulissien taakse, kun teatterit raottavat esirippua harjoituksiinsa ja kertovat ohjelmistostaan. Mikä parasta: kesän alkajaisiksi somessa voi voittaa kesäteatterielämyksen Etelä-Pohjanmaalla, kampanjaa tuottanut harjoittelija Susanna Lehtonurmi iloitsee.

Kulttuurikartan kesäkampanjassa mukana olevien teattereiden näytöksiin arvotaan kahden hengen lippupaketteja. Arvontaan voi osallistua ajalla 29.5.–9.6.2024 Facebookissa ja Instagramissa Etelä-Pohjanmaan liiton kanavilla. Kampanjan muuta sisältöä pääsee seuraamaan Kulttuurin paikan some-kanavilla.

Lisätietoja

• Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurin harjoittelija Susanna Lehtonurmi, p. 040 480 4117
• Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma, p. 040 751 5610
• Etelä-Pohjanmaan liiton kehittämisasiantuntija Marika Puntala, p. 040 623 6623