Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

Mitä tarjoamme sinulle?

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  23.5.2022 | Tiedotteet

  Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma käyntiin 

  EU:n alue- ja rakennepolitiikan (AURA) Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma on hyväksytty komissiossa ja ohjelman toimeenpano on päässyt käyntiin.  Hankehaut…

  19.5.2022 | Ajankohtaista

  Ainutlaatuisia kokemuksia EPAS-toiminnan kautta

  Seinäjoen lukio on mukana Euroopan parlamentin Ambassador School -ohjelmassa, josta käytetään lyhennettä EPAS. EPAS-verkostoon kuuluu oppilaitoksia ympäri Eurooppaa, ja sen tavoitteena…

  17.5.2022 | Ajankohtaista

  Avoin työtehtävä: viestintäsuunnittelija EU-tietokeskukseen

  Oletko viestinnästä ja EU-asioista innostunut tekijä? Hae viestintäsuunnittelijaksi Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskukseen!  Etelä-Pohjanmaan liitto hakee määräaikaista viestintäsuunnittelijaa monipuolisiin EU -viestinnän tehtäviin vuosille 2022–2025…

  20.4.2022 | Ajankohtaista

  EU-tietokeskus kutsuu Eurooppalaisen elokuvan iltaan keskiviikkona 11.5.

  Eurooppalaisen elokuvan iltaa vietetään Seinäjoella Kalevan Navetassa keskiviikkona 11.5.2022. Ovet avataan klo 16.30, ja avaussanat lausutaan klo 17.00. lllan ohjelmassa on…

  20.4.2022 | Ajankohtaista

  Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelma käynnistymässä

  Uusi ohjelmakausi on tämän tämänhetkisen arvion mukaan käynnistymässä toukokuun alussa. Hakuilmoitusten julkaisu on mahdollista EURA2021 -järjestelmässä aikaisintaan viikolla 18. − Etelä-Pohjanmaan…