Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

Mitä tarjoamme sinulle?

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  22.11.2022 | Ajankohtaista

  Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 3/4

  REACT-EU-välineen avulla tuetaan maakunnan elinkeinoelämän elpymistä koronapandemiasta. REACT-EU-väline (lyhenne tulee englannin kielen sanoista Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of…

  31.10.2022 | Ajankohtaista

  Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 2/4

  EU:n elpymis- ja palautumistukiväline (RRF) näkyy Etelä-Pohjanmaalla energiainvestointeina ja laajakaistarakentamisen tukina. Elpymis- ja palautumistukiväline (joka tunnetaan myös nimellä RRF, lyhenne tulee…

  25.10.2022 | Ajankohtaista

  EAKR-hankehaku on auki

  Etelä-Pohjanmaan liitto avasi vuoden 2022 toisen EAKR-hakujakson 24.10.2022 ja hakemuksia voi jättää EURA2021-järjestelmässä 9.12.2022 saakka. Haettavana on yhteensä noin 2,4 miljoonaa…

  13.10.2022 | Tiedotteet

  Tiedote maakunnan yhteistyöryhmän kokouksesta 13.10.2022

  Maakunnan yhteistyöryhmä päätti alue- ja rakennepolitiikan varojen alueellisesta kohdentamisesta Maakunnan yhteistyöryhmä hyväksyi kokouksessaan EU:n alue- ja rakennepolitiikan (AURA) alueellisen rahoitussuunnitelman. Rahoitussuunnitelmassa…

  5.10.2022 | Ajankohtaista

  Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 1/4

  Tervetuloa seuraamaan, miten NextGenerationEU-elpymisväline näkyy maakunnassa.