Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

EU-tietokeskus, kuvituskuva.

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

Mitä tarjoamme sinulle?

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

EU-tietokeskus esittää: Sanaselitys- ja myytinmurtopelikortit

Sanaselitys- ja myytinmurtopelikorttipakka.

Viestintäympäristössä vilisee nykyään termejä ja harhaanjohtavaa tietoa. Haluamme osaltamme parantaa ihmisten mahdollisuutta ymmärtää tätä ympäristöä faktapohjaisesti.

Siksi teimme yhteistyössä Ilkka-Pohjalaisen koululinkin kanssa sanaselitys- ja myytinmurtopelikortit. Kortit käsittelevät sananvapauteen ja disinformaatioon liittyviä ilmiöitä Euroopassa – EU:n roolia unohtamatta.

Voit tilata ilmaiset pelikortit itsellesi meiltä. Lähetämme korttipakkoja sekä sähköisessä (tulostettava pdf) että fyysisessä muodossa (toimitus maksutta Etelä-Pohjanmaan alueella). Tilaa itsellesi ilmainen ja viihdyttävä tietopläjäys sähköpostitse: eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi

Pelikortit ovat myös ladattavissa tulostuskelpoisina verkossa. Pdf-tiedosto sisältää 51 kaksipuoleista pelikorttia. Tulostettaessa kannattaa huomioida seuraavat seikat: Tulosta kaksipuoleisena & Määritä asetus: Kääntö pitkän reunan yli. Tiedosto ei ole saavutettava. Tiedoston löydät tästä.

Korttipelin ohjeet löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  2.3.2021 | Ajankohtaista

  Rahoitusmahdollisuudet esillä infotilaisuudessa 15.3.2021

  Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus avaavat 15.3. EAKR- ja ESR-haun, joka on auki 7.5. asti. Maalis-toukokuussa voi hakea REACT-EU-rahoitusta EAKR- ja…

  2.2.2021 | Ajankohtaista

  Termit haltuun ja EU tutuksi korttia lyöden

  Viestintäympäristössä vilisee nykyään termejä ja harhaanjohtavaa tietoa. Haluamme osaltamme parantaa ihmisten mahdollisuutta ymmärtää tätä ympäristöä faktapohjaisesti. Siksi teimme EU-tietokeskuksella Ilkka-Pohjalaisen koululinkin…

  1.2.2021 | Kynäälyjä-BLOGI

  Oi aikoja, oi informaatioita

  Ihmisten osallistuminen sekä yhteiskunnalliseen keskusteluun että päätöksentekoon ovat demokratian edellytyksiä. Tärkeää on, että osallistumisen tueksi on saatavilla ymmärrettävää tietoa, johon voi luottaa.  Disinformaatiota, eli todennettavasti…

  11.12.2020 | Ajankohtaista

  Lue uusin EU Etelä-Pohjanmaalla -lehti

  EU-tietokeskuksen vuosittain ilmestyvä tiedotuslehti vaihtoi tänä vuonna nimeä. Aiemmin Kansainvälinen Etelä-Pohjanmaa -nimellä kulkenut lehti on nyt nimeltään EU Etelä-Pohjanmaalla. Vuoden 2020 lehden teema on digitalisaatio. Lehdessä esitellään…