Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

EU:n tuki Ukrainalle

Venäjän joukot aloittivat laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Vastarinta hyökkääjiä vastaan jatkuu, ja Euroopan unioni tukee sitä horjumattomasti. Euroopan komission sodan vaikutuksia käsittelevälle verkkosivulle on koottu mm. seuraavia tietoja:

 • ukrainalaisten henkilökohtaisia kokemuksia
 • EU:n tukitoimet Ukrainalle
 • sodan vaikutukset Euroopassa ja muualla maailmassa.

Mitä tarjoamme sinulle?

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  13.9.2023 | Ajankohtaista

  Innovaatiolaaksoista EU:n innovaatiopolitiikan johtotähti?

  Euroopan Unioni (EU) haluaa olla globaali innovaatiojohtaja. Unionin harjoittama innovaatiopolitiikka vaikuttaa kuitenkin kohtuullisen sekavalta. Sitä voi kuvailla joukoksi strategioita, ohjelmia ja…

  12.9.2023 | Ajankohtaista

  Seinäjoen pääkirjastossa luodataan EU:n tulevaisuutta 18.9.

  Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti ke 13.9. klo 10 Suomen aikaa vuosittaisen puheensa unionin tilasta. Puheessaan puheenjohtaja arvioi…

  20.6.2023 | Ajankohtaista

  Seminaari maakunnan kansainvälistymisestä 5.9.

  Järjestämme tiistaina 5.9. klo 12.00-16.00 Food Daysin oheistapahtumana ja osana Euroopan osaamisen teemavuotta kaksiosaisen seminaarin, jossa kysymme: halutaanko Etelä-Pohjanmaalla kansainvälistyä? Aluksi…

  28.4.2023 | Ajankohtaista

  Euroopan osaamisen teemavuosi – ratkaisuja osaajapulaan

  Euroopan osaamisen teemavuosi on keino edistää keskustelua maanosamme osaajapulasta ja etsiä siihen ratkaisuja.

  18.4.2023 | Ajankohtaista

  Eurooppa-päivää juhlitaan Seinäjoella makeasti

  Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus on perinteiseen tapaan mukana järjestämässä Eurooppa-päivän juhlallisuuksia 9.5. Tänä vuonna maanosamme yhtenäisyyden merkkipäivää vietetään makeissa tunnelmissa, kun Seinäjoella juhlistetaan…