Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

EU:n tuki Ukrainalle

Venäjän joukot aloittivat laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Vastarinta hyökkääjiä vastaan jatkuu, ja Euroopan unioni tukee sitä horjumattomasti. Euroopan komission sodan vaikutuksia käsittelevälle verkkosivulle on koottu mm. seuraavia tietoja:

 • ukrainalaisten henkilökohtaisia kokemuksia
 • EU:n tukitoimet Ukrainalle
 • sodan vaikutukset Euroopassa ja muualla maailmassa.

Mitä tarjoamme sinulle?

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  19.1.2023 | Ajankohtaista

  Kuntien ja EU:n ilmastopolitiikka -webinaari to 9.3. klo 13–15

  Ilmastotekoja yhdessä! -webinaarisarja saa jatkoa maaliskuussa aiheella kuntien ja EU:n ilmastopolitiikka. Tarkempi ohjelma lähetetään lähempänä ajankohtaa, mutta voit ilmoittautua mukaan jo…

  12.1.2023 | Ajankohtaista

  Interreg Aurora -ohjelman hakuinfo

  Etelä-Pohjanmaan liitto järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa Interreg Aurora -ohjelmaan liittyvän infotilaisuuden keskiviikkona 25.1.2023 klo 9.30–11.30. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin ja se…

  22.12.2022 | Ajankohtaista

  Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 4/4

  JTF-rahaston avulla kompensoidaan turpeen energiakäytön puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä koituvia haittavaikutuksia. Tässä tiedotuskampanjamme viimeisessä osassa perehdymme NextGenerationEU-elpymisvälineen JTF-rahastoon. Elpymisvälineen yleisen esittelyn…

  14.12.2022 | Ajankohtaista

  Toinen EAKR-haku päättyi 

  Hankerahoituksen kysyntä vilkasta  Järjestyksessään toinen Etelä-Pohjanmaan liiton EAKR-haku päättyi 9.12.2022. Määräaikaan mennessä saapui 33 hakemusta, joilla haettiin rahoitusta yhteensä 18 hankekokonaisuuteen.…

  22.11.2022 | Ajankohtaista

  Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 3/4

  REACT-EU-välineen avulla tuetaan maakunnan elinkeinoelämän elpymistä koronapandemiasta. REACT-EU-väline (lyhenne tulee englannin kielen sanoista Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of…