Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

Mitä tarjoamme sinulle?

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  22.6.2022 | Kynäälyjä-BLOGI

  Kestävä kehitys ja kansainvälinen yhteistyö

  Olen muutaman kerran tämän kevään aikana pohtinut sanaparia kestävä kehitys. Sille määritellään neljä ulottuvuutta: ekologinen, taloudellinen, kulttuurinen ja sosiaalinen, ja se…

  15.6.2022 | Ajankohtaista

  Kunnes jälleen tapasimme – Till we met again

  Juuri helatorstain alla tapasi Santanderin kaupungissa Cantabrian maakunnassa Espanjan maassa iloinen joukko ERNACT-verkoston väkeä. Yhteyttä on koronavuosina kyllä pidetty erinäisillä virtuaalisilla…

  15.6.2022 | Ajankohtaista

  ERUDITE2-kumppanit kokoontuivat Seinäjoella 

  Etelä-Pohjanmaan liitto toteuttaa Interreg Europe -ohjelmasta rahoitettua ERUDITE-hanketta (Enhancing Rural and Urban Innovation Territories in Europe) jatkohankkeena vielä tämän vuoden syksyyn…

  2.6.2022 | Ajankohtaista

  Kauhajoen lukion Erasmus+-hankkeessa sukelletaan kestävään vedenkäyttöön

  Kauhajoen lukio on mukana Erasmus+-hankkeessa nimeltä ”WATER – a Walk Around The Earth’s Resources”. Hanke käsittelee vettä, sen kestävää käyttöä ja…

  23.5.2022 | Tiedotteet

  Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma käyntiin 

  EU:n alue- ja rakennepolitiikan (AURA) Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma on hyväksytty komissiossa ja ohjelman toimeenpano on päässyt käyntiin.  Hankehaut…