Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus

Bannerikuva, jossa keskellä EU-tietokeskuksen logo ja ympärillä sinistä aaltografiikkaa.

On avartavaa ymmärtää, kuinka maailman asiat vaikuttavat lakeuksien elämään. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus selvittää, miten Euroopan unioni (EU) vaikuttaa maakuntaamme.

Kerromme esimerkiksi Euroopan unionin rahoittamien hankkeiden edistymisestä ja tuloksista, alueemme kansainvälisistä tapahtumista sekä Euroopan unionin toiminnasta – paikallista näkökulmaa unohtamatta.

Mitä tarjoamme sinulle?

On monia tapoja pysyä kärryillä EU:n vaikutuksesta maakuntaamme. Voit seurata sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa sekä tilata uutiskirjeemme. Näin saat ajankohtaista tietoa suoraan sosiaalisen median uutissyötteisiisi ja sähköpostiisi!

Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta EU-asiasta. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin mahdollisimman pian. Lisäksi olet lämpimästi tervetullut tapahtumiimme, joissa käsitellään EU:n tulevaisuutta.

Käymme myös alueemme kouluissa pitämässä EU-aiheisia esityksiä ja oppitunteja, järjestämme kaikille avoimia EU:ta koskevia tapahtumia ja toimitamme postitse erilaisia virallisia julkaisuja ja oppimateriaaleja. Kaikki palvelumme ovat alueemme kansalaisille ja toimijoille maksuttomia.

On kuitenkin huomattava, ettemme voi tarjota oikeudellista neuvontaa emmekä tulkita EU:n lainsäädäntöä. Näissä tapauksissa ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja toimijoiden luokse.

Keitä olemme?

Etelä-Pohjanmaalla toimiva EU-tietokeskus kuuluu Suomen Europe Direct -verkostoon, joka puolestaan on osa Euroopan laajuista tiedotuspisteiden verkostoa.

Tiedotuspisteiden tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta EU:n päätöksentekijöiden ja kansalaisten välillä sekä kannustaa kansalaisia osallistumaan keskusteluun EU:sta ja sen tulevaisuudesta.

Verkostoa hallinnoi Euroopan komissio. Euroopan komission Suomen edustuston verkkosivut löydät tästä.

Lisätietoa tietokeskuksen toimintaperiaatteista löydät Euroopan unionin verkkosivuilta.

Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston verkkosivut löydät tästä.

Tilaa uutiskirjeemme

  Hyväksyn tietosuojaselosteen mukaisen tietojeni käytön.*

  Ajankohtaista

  29.11.2021 | Ajankohtaista

  Avoin työpaikka: Kehittämisasiantuntija

  Haemme joukkoomme määräaikaista kehittämisasiantuntijaa ajalle 1.2.2022-31.12.2025. Kehittämisasiantuntija sijoittuu kehittäminen ja rahoitus -tehtäväalueelle. Kehittämisasiantuntijan pääasiallinen tehtävä on EU:n alue- ja rakennepolitiikan rahastojen…

  17.11.2021 | Ajankohtaista

  Vuoden 2021 EU Etelä-Pohjanmaalla -lehti on ilmestynyt!

  EU-tietokeskuksen jokasyksyinen EU Etelä-Pohjanmaalla -julkaisu on juuri valmistunut. EU:n vihreän kehityksen ohjelman siivittämänä tämän vuoden lehti sitoo yhteen EU:n ilmasto ja…

  9.11.2021 | Ajankohtaista

  Uusi ohjelmakausi käynnistymässä

  Kun alue- ja rakennepolitiikan ohjelmarahojen jakamisen umpisolmu saatiin syyskuun lopussa viimein auki, asiat ovat edenneet mallikkaasti kohti konkreettista toteutusvaihetta. Valtioneuvosto hyväksyi…

  4.11.2021 | Tiedotteet

  Etelä-Pohjanmaa on valittu vetämään eurooppalaista ruoka-alan järjestelmiä kehittävää Food Systems -ryhmää

  − Food Systems -ryhmän vetovastuu on Etelä-Pohjanmaan kokoiselle maakunnalle suuri kunnia, tunnustus osaamisestamme ja myös osoitus aktiivisuudestamme eurooppalaisilla kentillä, iloitsee maakuntajohtaja…

  21.10.2021 | Ajankohtaista

  Suomen päärata merkittäväksi myös Euroopan laajuisessa junaliikenteessä

  Helsingistä Tampereen, Seinäjoen ja Oulun kautta Tornioon kulkeva Suomen rautatieverkon päälinja eli päärata vaikuttaa suuresti liikenteen sujuvuuteen koko maassa. Nyt siitä…