FRIDGE

Keskeisiä tietoja
- Virallinen nimi: FRIDGE – Development of food industry SME competitiveness for better potentials in growth
- Hankkeen verkkosivut: www.interregeurope.eu/fridge
- Kesto: 1. vaihe 1.8.2019–31.7.2022 ja 2. vaihe 1.8.2022–31.7.2023
- Pääpartneri: Tolnan alueen kehittämisyhtiö, Unkari
- Hankealueet: Tolnan alue (Unkari), Itä-Flanderin alue (Belgia), Länsi-Makedonian alue (Kreikka), Harghitan alue (Romania), Bayerin alue (Saksa) ja Etelä-Pohjanmaa (Suomi)
- Partneri Etelä-Pohjanmaalta: Etelä-Pohjanmaan liitto
- Rahoitusohjelma: Interreg Europe 2014-2020
- Kokonaisbudjetti: 1,18 miljoonaa euroa
Hanke lyhyesti
FRIDGE-hankkeessa etsimme kansainvälisessä yhteistyössä ratkaisuja ja toimintamalleja elintarvikealan pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukyvyn kehittämiseksi. Kartoitamme hyviä eurooppalaisia käytäntöjä hankkeessa kolmella teema-alueella, joita ovat:
- yritysten tuottavuuden parantaminen
- markkinoille pääsyn edistäminen
- yrityksen kasvun edistäminen
Pyrimme levittämään tietoa hankkeen aikana opituista käytänteistä mahdollisimman laajasti alueen yrityksille sekä yritysten toimintaympäristön kehittämisessä mukana oleville tahoille. Kukin hankkeessa mukana oleva alue laatii myös alueellisen toimintasuunnitelman, johon kirjataan konkreettisia toimenpiteitä toimialan kehittämiseksi.
Hankekuulumisia
Keräämme tähän alle uutisia ja kuulumisia hankkeesta.
- Artikkeli: FRIDGE-käsikirja: ratkaisuja elintarvikealan kilpailukyvyn edistämiseen. Julkaistu 21.6.2022 Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.
- Artikkeli: Eurooppalaisia esimerkkejä ruokamaakunnan kehittämiseen. Julkaistu 8.6. Aitoja Makuja -verkkolehdessä.
- Artikkeli: FRIDGE-toimintasuunnitelma: Eurooppalaisia esimerkkejä ruokamaakunnan kehittämiseen. Julkaistu 6.6.2022 Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.
- Artikkeli: SeAMK:issa valmistui elintarvikealan kilpailukyvyn toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle. Julkaistu 25.5.2022 Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkolehdessä.
- Artikkeli: Etelä-Pohjanmaan ruoka-ala verkostoituu ja kansainvälistyy jälleen! Julkaistu 5.4.2022 Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkolehdessä.
- Artikkeli: Ruokaprovinssi tutuksi eurooppalaisille elintarvikealan kehittäjille. Julkaistu 7.4.2022 Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.
- FRIDGE-hankkeen kansainväliset kumppanit kokoontuvat Etelä-Pohjanmaalle maaliskuussa 2022 Food Business Summitin aikaan. Lue lisää Food Business Summitin kansainvälisestä ohjelmasta Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilta: Food Business Summit 2022.
- Artikkeli: FRIDGE-hankkeen projektikokous järjestettiin Kreikassa. Julkaistu 15.10.2022 Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.
- Tiedote: FRIDGE-tiedote: Virtaa elintarvikealan yritysten kehittämiseen muilta Euroopan alueilta. Julkaistu 21.6.2021 Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.
- Artikkeli: FRIDGE-hanke etenee. Ajankohtaiskatsaus hankkeesta Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla. Julkaistu 29.1.2021.
- Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkolehdessä julkaistiin 23.3.2020 artikkeli koskien helmikuussa 2020 järjestettyä FRIDGE-hankkeen Belgian opintomatkaa. Artikkelissa pohditaan, kuinka Belgian elintarvikeyritysten tukitoimenpiteistä voitaisiin ottaa mallia Etelä-Pohjanmaalle. Lue Elina Huhdan kirjoittama artikkeli.
Sosiaalisen median kanavat ja uutiskirje
Hankkeen kuulumisia voi seurata sosiaalisen median kanavilta Facebookista, Twitteristä sekä Youtubesta. Kaikista kanavista meidät löytää aihetunnisteella @InterregFRIDGE.
- Facebookista löydymme nimellä Interreg FRIDGE. Linkki Facebook-sivulle.
- Twitteristä löydymme nimellä Interreg FRIDGE. Linkki Twitter-sivulle.
- Youtubesta löydymme nimellä Interreg FRIDGE. Linkki Youtube-kanavalle.
Toimitamme puolivuosittain myös uutiskirjettä, jossa tiedotamme hankkeen tapahtumista ja etenemisestä. Uutiskirjeen voi tilata sekä suomeksi että englanniksi.