Etelä-Pohjanmaan Kulttuurikartta etsii lisää kohteita


Etelä-Pohjanmaan liiton koordinoima Kulttuurikartta ohjaa asukkaita ja matkailijoita alueen kuntien kulttuurin helmien äärelle. Kohteet tutustuttavat paikalliseen arkkitehtuuriin, historiaan, perinteeseen ja taiteeseen. Kulttuurikartta julkaistiin maaliskuussa 2021 ja karttaan lisätään kohteita kesän alussa. Uusia kohteita voi ehdottaa 10.6.2021 mennessä sähköisen lomakkeen avulla: https://link.webropol.com/s/kulttuurikartta2

Ensimmäiseen kulttuurikarttaan kohteita valittiin yhdessä alueen kuntien kulttuurivastaavien kanssa. Nyt avattu haku mahdollistaa sen, että myös alueen kulttuuritoimijat voivat ehdottaa omia kohteitaan karttaan. Myös asukkaat voivat vinkata heille tärkeitä kulttuurikohteita. Uusia Etelä-Pohjanmaan kulttuurin helmiä lisätään sähköiseen karttasovellukseen maksimissaan 40 kappaletta. Sisältöjen määrää joudutaan rajoittamaan sivuston kantokyvyn ja käytettävyyden vuoksi. Sähköisessä Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartassa on tällä hetkellä satakunta kohdetta. Kulttuurikarttaan ei lisätä tapahtumia vaan tapahtumille suositellaan Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteria.

Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartan lyhyttä versiota löytyy nyt myös paperisena alueen kuntien kirjastoista. Sekä lyhyt pdf –mallinen versio kartasta, että kattavampi sähköisenä versio löytyvät osoitteesta http://epliitto.fi/kulttuurikartta. Kulttuurikartan sisältöihin voi törmätä myös Etelä-Pohjanmaan kuntien ja @Kulttuurinpaikka -tilin sosiaalisessa mediassa.

Kulttuurikartta on osa kuntien kulttuuritoimintalain 166/2019 6 §:n mukaista alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää. Kehittämistehtävällä pyritään varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää!

Lisätietoja:

  • Etelä-Pohjanmaan liitto: Hanna Hangasluoma, 040 7515 610, hanna.hangasluoma(a)etela-pohjanmaa.fi
  • Seinäjoen kaupunki / Kulttuuripalvelut: Päivi Alaniska, 040 505 3284, paivi.alaniska(a)seinajoki.fi