Putsaa pöytä päättäjillä -illoissa nuoret haastavat maakunnan johtohenkilöitä ja paikallispäättäjiä


Kelta-violettinen mainos, jossa pelikortit, noppa, blackjack-merkkejä, nappuloita ja sivussa teksti, jossa lukee Putsaa pöytä päättäjillä.

Etelä-Pohjanmaalla on lähtenyt syksyllä käyntiin Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumasarja, jossa nuoret pääsevät tutustumaan kotipaikkansa johtohenkilöihin ja paikallispäättäjiin rennoissa pelillisissä tunnelmissa. Tapahtumiin on kutsuttu mukaan sekä kunnanjohtajia, eri toimialojen johtohenkilöitä että kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäseniä. Kutsutuilta tullaan myös kysymään erilaisia kysymyksiä, joita nuoria tällä hetkellä askarruttaa.

Illan aikana nuoret pääsevät tutustumaan päättäjiinsä ja pelailemaan heidän kanssaan keskusteluiden ohella erilaisia pelejä kuten biljardia, blackjackia, pingistä ja muita kortti- ja lautapelejä. Nuoret saavat esittää kysymyksiä anonyymisti päättäjiltään joko etukäteen tai itse tapahtumassa erilaisten sovellusalustojen kautta.

– Syyskuussa Jalasjärven nuorisotalo Wilholassa nuoret kysyivät päättäjiltään niin yhteydenottomahdollisuuksista, työtehtävien sisällöistä, nuorten päihteettömyyden edistämisestä että lempiruoista. Kysymykset vaihtelivat siis ihan laidasta laitaan, mikä oli huippujuttu! täsmentää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskuksen viestintäsuunnittelija Julia Haapasaari.

Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumissa nuoret saavat myös erilaista tietoa yhteistyötahoilta esimerkiksi käynnissä olevista nuorten projekteista, nuorisojaostojen toiminnasta, kansainvälisistä mahdollisuuksista ja EU-asioista. Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus pyrkii nuorten keskuudessa erityisesti lisäämään yleistä tietoisuutta EU:sta, mutta näin Euroopan parlamentin vaalien lähestyessä myös nuorten vaikuttamismahdollisuuksista EU:ssa.

– Ensi kesäkuun EU-vaalit tekevät tuloaan, mikä varmasti herättää nuorten keskuudessa keskustelua, mutta ennen kaikkea erilaisia kysymyksiä. Moni nuori voi pitää EU:ta kovin kaukaisena ja jopa mystisenä asiana, joten nyt on hyvä tilaisuus tuoda EU-asiat lähemmäs nuoria, toteaa Haapasaari.

Tapahtumiin on nuorilla vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita! Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus järjestää tapahtumia yhdessä Leader-ryhmien ja nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ideoimassa ja järjestämässä ovat myös nuorisojaostojen nuoria ja talotoimikuntia. Tapahtumat ovat puoluepoliittisesti vapaita tapahtumia.

Tapahtumia ympäri maakuntaa

Tapahtumia on järjestetty syyskuussa Jalasjärven nuorisotalo Wilholassa, joulukuussa Nurmon nuorisotila Kenulla, tammikuussa Ilmajoen nuorisotalo Seppälässä sekä helmikuussa Teuvan nuorisotila Klubilla ja Kauhajoen nuorisotalo Räimiskällä. Seuraavista mahdollisista Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumista ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja: Julia Haapasaari, EU-tietokeskus (julia.haapasaari@etela-pohjanmaa.fi, puh. 0400 241 813)

Logo, jossa Euroopan unionin lippu ja teksti Europe Direct Etelä-Pohjanmaalla. Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus selvittää, miten osaamisen vuosi näyttäytyy maakunnassa.

Päivitetty 12.2.2024.