Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -haun järjestää Nelimarkka-museo yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kuvataide- ja galleriaverkoston kanssa. Aiemmin haku toteutettiin kilpailuna, jossa palkittiin juryn valitsema voittaja ja yleisöäänestyksen suosikki. Nykyisin palkitaan juryn valitsema tunnustuksen saaja, Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija.


Osallistuminen vuoden 2024 hakuun

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2024 -haku on avoinna ajalla 1.4.–31.7.2024. Hakuun voivat osallistua:

  • kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat
  • vuonna 1989 tai sitä myöhemmin syntyneet
  • Etelä-Pohjanmaalla asuvat tai täältä kotoisin olevat

Hakuun osallistutaan teosportfoliolla, jonka taideteokset eivät saa olla kolmea (3) vuotta vanhempia. Kaikkien edellä mainittujen ehtojen tulee täyttyä osallistumiseksi. Säännöt ovat kokonaisuudessaan Nelimarkka-museon verkkosivuilla täällä.

Taiteilija istuu ja maalaa värikästä taideteosta seinään.
Kuva: Elina Teitti

Vuosien 2015–2021 voittajat

Ensimmäisen Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun vuonna 2015 voitti lapualaislähtöisen Ville Vuorenmaa ja yleisön suosikki oli alajärveläissyntyinen Mari Hallapuro. Vuoden 2016 kilpailun voittaja oli seinäjokelainen Katri Yli-Erkkilä ja yleisön suosikki Peräseinäjoelta kotoisin oleva Mervi Patala. Vuoden 2017 nuori eteläpohjalainen taiteilija ja myös yleisön suosikki oli seinäjokelaissyntyinen Heidi Katajamäki. Vuonna 2019 kilpailun voitti alavutelaisjuurinen Tuomas Linna ja yleisön suosikiksi valittiin Kauhavalta lähtöisin oleva Emma Peura. Vuoden 2021 kilpailun voitti seinäjokelaissyntyinen Tuisku Ojanperä ja yleisön suosikiksi nousi kauhajokelaislähtöinen Eeva-Marja Saarinen.