Avoin työtehtävä: EU-asiantuntija (Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto)


Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto julistaa avoimeksi EU-asiantuntijan tehtävän.

Haemme verkostoitumiskykyistä erityisasiantuntijaa näköalapaikalle, nopeatempoiseen työympäristöön seuraamaan ja vaikuttamaan EU-politiikan valmisteluun sekä viestimään sidosryhmille EU-lainsäädännöstä ja ohjelmavalmistelusta.

Erityisasiantuntijan työn keskiössä ovat erityisesti EU:n tutkimus- ja innovaatiopolitiikka ja erillisrahoitusinstrumentit, koulutuspolitiikka sekä Länsi-Suomen maakuntien älykkään erikoistumisen osaamisalat. Työssäsi edustat Länsi-Suomea eurooppalaisissa verkostoissa ja EU-instituutioiden suun­taan pitämällä esillä mm. alueiden kärkiosaamista ja tukemalla alueen toimijoita eurooppalaisiin hankkeisiin osallistumisessa. Lisäksi työhön kuuluvat muuttuvat ajankohtaiset edunvalvontatarpeet.  

Edellytämme tehtävään valittavalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja vahvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa, sekä hyviä esiintymis- ja viestintävalmiuksia. Käytännön kokemus EU-instituutioista ja -verkostoista, alueellisista kehittämistehtävistä tai EU:n erillisrahoitusohjelmista on hyvä lähtökohta tehtävien hoitamiseen.

WFEO edustaa Brysselissä neljää maakuntaa: Satakuntaa, Etelä-Pohjanmaata, Pohjanmaata ja Keski-Suomea. Toimimme tiiviisti yhdessä alueemme maakuntaliittojen ja alueiden toimijoiden kanssa, kuten kaupunkien, kehitysyhtiöiden ja korkeakoulujen kanssa.

EU-asiantuntijan asemapaikka on Länsi-Suomen Eurooppa-toimisto Brysselissä. Työ edellyttää ajoittain matkustamista. Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen otsikolla ”EU-asiantuntija” sähkö­postitse osoitteeseen kirjaamo@obotnia.fi. Hakuaika päättyy 7.11.2022 klo. 15:00 (Suomen aikaa).

Toimi täytetään alkuvuodesta 2023 sopimuksen mukaan. Palkkaus ja muut työsuhteen edut määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa EU-toimiston johtaja Emilia Pernaa, puh. +32 479 972 776