Energia puhuttaa aikaisempaa enemmän


Käsi säätää lämpöpatterin termostaattia.

Tulevan lämmityskauden energiatilanne puhuttaa kahvipöydissä aivan eri tavalla kuin esimerkiksi vuosi sitten. Talvi tulee ja sen mukana kylmä ja pimeä. Saadaanko talvella totuttuun tapaan sähköä töpselistä ja mihin hintaan?  Puhumisen lisäksi konkreettisia energiasäästötoimenpiteitä tullaan tarvitsemaan kaikilta suomalaisilta niin yksilöiltä kuin yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Puhumisen kautta konkretiaan

Mitä nämä konkreettiset energiasäästötoimenpiteet sitten tulisi olla? Tätä kysymystä pohditaan ympäri Suomea energianeuvonnan vuosipäivänä 22.9.2022. Maakunnittain järjestettävissä rinnakkaistapahtumissa kuullaan paikallisia puheenvuoroja, keskustellaan aiheesta ja seurataan Asiaa energiasta – studiokeskustelua Helsingistä (klo 10–11). Helsingin keskustelua johdattelee uutisankkuri Keijo Leppänen ja keskustelijoina mm. teollisuusneuvos Juhani Tirkkonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja toimitusjohtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä.

Tilaisuus Seinäjoen Framilla alkaa jo kello 9, jolloin kuullaan sekä energiansäästökampanjasta että alueella tehtävästä energiatyöstä. Puheenvuoron Seinäjoella käyttävät Liisa-Maija Hurme Etelä-Pohjanmaan liitosta, Lea Hämäläinen ja Jari Siekkinen Thermopolis Oy:lta, Tuomas Collin Ähtärin kaupungilta, sekä Anssi Puska Into Seinäjoki Oy:lta. Striimin jälkeen jatketaan vielä energiakeskustelua jälkilöylyjen merkeissä.

Tarkempi ohjelma ja osallistumisinkin löydät Thermopolis Oy:n ajankohtaista -sivulta 

Astetta alemmas -viileesti vaan

Lisää konkretiaa on luvassa 10.10.2022 starttaavassa Astetta alemmas – kansalaiskampanjassa. Tule kuulemaan lisää kampanjaan liittymisestä energianeuvonta päivään. Toivottavasti nähdään Seinäjoella.

Lea Hämäläinen, Energianeuvoja, Thermopolis Oy
Liisa-Maija Hurme, Projektipäällikkö, Etelä-Pohjanmaan liitto