EU-tietokeskus mukana Maaseutuparlamentissa EU-tiedotus Suomessa -osastolla


Mainosbanneri Maaseutuparlamenttiin osallistumisesta. Kuvassa on taustalla vihertävä niitty ja etualalla polkupyörän sarvet ja kori, jossa on värikkäitä kukkasia. Alareunaan on lisätty Euroopan tulevaisuuskonferenssin, Europe Direct -pisteiden, EU-komission sekä Euroopan parlamentin logot.

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali, joka kokoaa yhteen ajankohtaisen maaseututiedon, maaseudun kehittämisen työkalut ja tulevaisuuden tekijät. Tapahtuman ytimessä on dialogi eri-ikäisten ja -taustaisten suomalaisten välillä. Maaseutuparlamentti järjestetään tänä vuonna verkossa ja monipaikkaisesti ympäri Suomea. Lisätietoa Maaseutuparlamentin ohjelmakattauksesta sekä ilmoittautumisesta löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus on mukana tapahtuman virtuaalisella messualustalla yhdessä muiden EU-tiedotustahojen kanssa. EU-tiedotus Suomessa -osastoa pitävät kanssamme Europe Direct -tiedotuspisteet Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta, Kymenlaaksosta, Pirkanmaalta ja Hämeestä sekä Pohjois-Satakunnasta. Tämän lisäksi osastolla esittäytyvät Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto.

EU-tiedotus Suomessa -osaston ohjelma

  • Tietoiskut ti 28.9. klo 14.30–15 ja ke 29.9. klo 14–14.30, aiheena Euroopan tulevaisuuskonferenssi. Tietoiskut järjestetään Teams-huoneessa, osallistuminen EU-tiedotus Suomessa -osaston linkin kautta.
  • Tapahtuman aikana voit keskustella asiantuntijoidemme kanssa messuosaston keskusteluohjelman kautta

Tietoiskuissamme käsitellään Euroopan tulevaisuuskonferenssia maaseudun näkökulma huomioiden. Tulevaisuuskonferenssi on keskustelujen sarja, joka osallistaa EU:n kansalaiset keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta ja kehityksestä. EU:lla on suuri merkitys eurooppalaisen maaseudun kehittämisessä, ja konferenssi onkin oiva alusta tuoda esiin myös maaseudun asiaa. Tietoiskut pitää Euroopan parlamentin Suomen-toimiston tiedottaja Tuure-Eerik Niemi.

Tervetuloa osastollemme kuulemaan ja keskustelemaan EU-asioista!

Monipaikkainen tulevaisuustyöpaja nuorille

Messuosaston lisäksi Europe Direct -tiedotuspisteet järjestävät keskiviikkona 29.9. monipaikkaisen tulevaisuustyöpajan alueidensa nuorille. Työpaja kokoaa yhteen nuoria Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Hämeen sekä Pohjois-Satakunnan alueilta. Tapahtuma on suljettu kutsuvierastapahtuma, eikä siihen ole ilmoittautumista Maaseutuparlamentin kautta.

Työpajassa keskustellaan digitalisaation ja sen eri teemojen merkityksestä nuorille. Työpaja järjestetään osana Euroopan tulevaisuuskonferenssia, ja sen tavoitteena on löytää ideoita maaseudun digitaaliseen kehittämiseen nuorten näkökulmasta.