Eurooppa-päivää juhlitaan Seinäjoella makeasti


Eurooppa-päivän juhlassa tarjoillaan muun muassa macaroneja.

Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus on perinteiseen tapaan mukana järjestämässä Eurooppa-päivän juhlallisuuksia 9.5. Tänä vuonna maanosamme yhtenäisyyden merkkipäivää vietetään makeissa tunnelmissa, kun Seinäjoella juhlistetaan eurooppalaista jälkiruokakulttuuria!

Järjestämme MAKEE!-nimisen tapahtuman yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurintuotannon opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat vastaavat tapahtuman suunnittelusta ja toteuttamisesta osana opintojaan.

MAKEE! järjestetään 9.5. klo 14–17.30 Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiloissa Framin F-rakennuksen lasipalatsissa (tila F144), osoitteessa Kampusranta 11. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa pääset maistelemaan jälkiruokia Euroopan eri maista.

Euroopan ruokakulttuuri on historiallisen rikas ja moninainen. Ihmiset matkustavatkin ympäri maailmaa nauttimaan eurooppalaisten keittiöiden tarjoiluista. Mikä siis olisikaan parempi tapa juhlistaa Eurooppaa, kuin nautiskella maanosan kuuluisia herkkuja Seinäjoella!

Tapahtumassa voi piipahtaa koska vain klo 14–17.30 välillä. Ilmaisten jälkiruokatarjoilujen lisäksi paikalla on mahdollisuus osallistua arvontaan ja EU-tietovisaan sekä piipahtaa EU-tietopisteellä. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi – nähdään Eurooppa-päivänä!

Rauhan ja yhtenäisyyden päivä

Eurooppa-päivä on maanosamme rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään joka vuosi 9. toukokuuta. Päivällä juhlistetaan historiallista Schumanin julistusta.

Julistuksessa Ranskan ulkoministeri Robert Schuman esitti ajatuksensa eurooppalaisesta poliittisesta yhteistyöstä vuonna 1950. Schumanin ehdotusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

Lisätiedot

  • Viestintäsuunnittelija Eeli Salmela, Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus (040 024 1813, eeli.salmela@etela-pohjanmaa.fi)
Europe Direct Etelä-Pohjanmaa -logo