Etelä-Pohjanmaalle saatiin viikolla 12 runsas joukko kansainvälisiä vierailijoita. Liiton vieraaksi saapui Vietnamista ryhmä elinkeinoelämän edustajia, joiden lisäksi maakunnassa vieraili eurooppalaisia elintarvikealan kehittäjiä kansainvälisen FRIDGE-hankkeen puitteissa.
Vietnamilaiset vierailulla taloudellisen yhteistyön edistämiseksi
Vietnamista vierailulle saapuivat monialayritys Lien Minh Groupin toimitusjohtaja Linh Doan, suunnittelupäällikkö Hieu Bui ja projektipäällikkö Dzung Vu. Ryhmä osallistui kolmipäiväisen vierailunsa aikana muun muassa yritys- ja organisaatiovierailuille, FRIDGE-hankkeen elintarvikealan seminaariin sekä Vaasa Energy Weekiin. Vierailun tarkoituksena oli edistää Vietnamin ja Etelä-Pohjanmaan taloudellista yhteistyötä.
Osana vierailua pidettiin yhteistyötapaaminen Etelä-Pohjanmaan liiton tiloissa. Tapaamisen teemoja olivat muun muassa koulutus, energia, matkailu ja maatalous sekä Etelä-Pohjanmaan ja Vietnamin aiempi yhteistyö.
Yhteistyötapaamista isännöivät maakuntahallituksen puheenjohtaja Kai Pöntinen, maakuntajohtaja Heli Seppelvirta sekä suunnittelujohtaja Antti Saartenoja. Etelä-Pohjanmaan koulutussektoria tapaamisessa edustivat SeAMKin osaamisen viennin erityisasiantuntija Helli Kitinoja ja Sedun innovaatiopäällikkö Marja-Terttu Kurunsaari. Mukana olivat Etelä-Pohjanmaan päästä myös Asia Renko Consultingin toimitusjohtaja Mai Renko sekä assistentti Nicole Le.
“Näen Etelä-Pohjanmaan ja Vietnamin välillä monia yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuudessa. Olemme hyvin vaikuttuneita muun muassa alueenne osaamisesta maatalous- ja koulutussektorilla”, totesi Lien Minh Groupin toimitusjohtaja Linh Doan tapaamisen jälkeen.
Ruokaprovinssi tutuksi eurooppalaisille elintarvikealan kehittäjille
Elintarvikealan kehittäjien vierailu järjestettiin osana Etelä-Pohjanmaan liitossa käynnissä olevaa kansainvälistä FRIDGE-hanketta, jonka tavoitteena on edistää elintarvikealan pk-yritysten kilpailukykyä kuudella Euroopan alueella.
Vierailun aikana kansainväliset ammattilaiset pääsivät tutustumaan ruokaprovinssin kehittämistoimintaan. Kaksipäiväinen ohjelma koostui kahdesta kansainvälisestä ajankohtaisseminaarista sekä vierailuista muun muassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun opetus- ja kehittämislaboratorioihin sekä Kyrö Distillery Companyyn.
Lue lisää elintarvikekehittäjien vierailusta FRIDGE-hankkeen projektikoordinaattori Hanna Meriläisen kirjoittamasta verkkoartikkelista.