Rahoitusmahdollisuudet esillä infotilaisuudessa 15.3.2021


100 euron seteli, jonka päällä kannettava tietokone ja kädet.

Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus avaavat 15.3. EAKR- ja ESR-haun, joka on auki 7.5. asti. Maalis-toukokuussa voi hakea REACT-EU-rahoitusta EAKR- ja ESR-hankkeiden toteutukseen koko Länsi-Suomen alueella. Lisäksi osassa maakuntia on samaan aikaan avoinna haku muihinkin EAKR- tai ESR-toimiin ja kansalliseen Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)-rahoitukseen.

Tervetuloa rahoitusmahdollisuuksia esittelevään kaksiosaiseen hakuinfoon! Tilaisuus järjestetään Teamsilla maanantaina 15.3. klo 9 – 12.

Hakuinfon 15.3. ohjelma

  • Klo 9-10.30: Kuuden maakunnan yhteisessä osuudessa käydään läpi REACT-EU-rahoituksen mahdollisuuksia EAKR- ja ESR-hankkeiden toteuttajille ja annetaan ohjeita rahoituksen hakijoille.
  • Klo 10.30 -12: Tässä osuudessa keskitytään rahoituksen suuntaamisen maakunnallisiin painotuksiin sekä mahdollisiin EAKR- ja ESR-perusrahoitusta sekä AKKEa koskeviin hakuihin.

Molemmissa osuuksissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä rahoitusasiantuntijoille. He myös vastaavat ennakkoon esitettyihin kysymyksiin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 11.3. tästä linkistä avautuvalla lomakeella. Muista merkitä, minkä maakunnan alueelliseen osuuteen haluat osallistua.

Teknisistä syistä tilaisuuden alkuosuuteen mahtuu mukaan runsas mutta rajallinen määrä osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä. Muistathan siksi peruuttaa osallistumisesi, jollet pääsekään mukaan.

Saat sähköpostiosoitteeseesi automaattisen ilmoittautumisvahvistuksen. Huomio, että Teams-linkki tilaisuuden yhteiseen osuuteen osallistumiseen on vahvistuksen alaosassa.  Osallistumislinkki maakuntakohtaiseen osuuteen lähetetään ilmoittautuneille erikseen perjantaina 12.3.

Voit esittää ennakkokysymyksiä ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisvahvistuksen avulla pääset lisäämään mahdollisia ennakkokysymyksiä 11.3. asti.

Tilaisuuden materiaalit ovat 15.3. jälkeen saatavilla www.rakennerahastot.fi-sivuston Länsi-Suomen osiossa.

Mikä on REACT-EU ja mihin sitä voi käyttää?

REACT-EU-rahoitus on osa EU:n elpymisvälinettä. Välineellä on tarkoitus tukea koronapandemian aiheuttamien vahinkojen korjaamista. Rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle.

Uusien toimintalinjojen sisältö on jo kansallisesti hyväksytty osaksi kuluvan kauden rakennerahasto-ohjelmaa. REACT-EU -lisämäärärahojen (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe) myöntämisen ehtona on, että eduskunta hyväksyy REACT-EU -rahoituksen vuoden 2021 lisätalousarvioon  ja valtioneuvosto tekee päätöksen varojen jakamisesta alueille.

Lue lisää REACT-EU:sta täältä.

Lisätietoja:

Tarvittaessa voit kysellä lisätietoja hakuinfosta Heli Rintalalta, puh. 0400 172 202 (sähköposti: etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi)