Uudenlaista näkyvyyttä etsimässä – viisi some-vaikuttajaa vieraili Etelä-Pohjanmaan kylissä 


Kuvakaappaus Suomen kylät ry:n Instagram-postauksesta.
Some-vaikuttajat eturivissä kansallispuvuissa Närvijoen kylässä Kurikassa

Suomen Kylät ry ja joukko Etelä-Pohjanmaan maaseutukehittäjiä ja yrityksiä järjestivät sosiaalisen median vaikuttajille opintomatkan eteläpohjalaisiin kyliin. Some-vaikuttajat vierailivat Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan ja Kauhajoen kylissä ja maaseutuyrityksissä kolmen päivän ajan kesäkuun alussa. Etelä-Pohjanmaan liitto oli tempauksen pääsponsori.

Vierailijat ovat bloggaaja Lähiömutsi eli Hanne Valtari, vaikuttaja Arttu Mustonen, valokuvaaja Ina Lähteenmaa, vaikuttaja Venla Anttila ja Salatuista Elämistäkin tuttu näyttelijä Ronja Alatalo. Tempaus toteutettiin ensimmäistä kertaa.  

− Mukana oli kovia kyläilijöitä, jotka olivat uteliaita näkemään maaseutua. Tavoitteenamme oli tehdä suosittujen some-vaikuttajien kautta tutuksi kylätoimintaa, kesäistä maaseutua ja idyllisiä maaseudun helmiä. Lakeuksilta nostimme esiin paikallisia brändejä. Puhkoimme kuplia ja esittelimme maaseudun mahdollisuuksia, kertoo Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.  

Vierailukohteet valittiin huolella yhdessä järjestäjien kanssa. Vaikuttajat vierailivat Kammikylässä, lakeuksien kylätaloissa ja Ilmajoen Musiikkijuhlien Armi Ratia-oopperan ensi-illassa. Lisäksi he tutustuivat myös paikallisiin yritystarinoihin Valkoinen Puu-ketjun kohteissa, Jokipiin Pellavan tehtaalla, luomutila Toiskassa ja Voihan Vuohi!-meijeritilalla. Vierailukohteet hurmasivat vaikuttajaporukan ainutlaatuisilla tarinoillaan ja persoonallisilla miljöillään. 

− Meidän näkökulmastamme tempaus oli kerta kaikkiaan mahtava. Olen varma, että vieraat saivat tutustumiskohteiden myötä käsityksen paitsi eteläpohjalaisten toimeen tarttuvasta asenteesta mutta myös uudenlaisesta, nykyaikaisesta ja moniarvoisesta maakunnasta elävine kylineen. Tämä on juuri sellaista näkyvyyttä, jota tarvitsemme Etelä-Pohjanmaasta välittyvän mielikuvan päivittämiseksi, iloitsee maakuntajohtaja Heli Seppelvirta.  

Opintomatkan maalle järjestivät Suomen Kylät ry, Etelä-Pohjanmaan liitto, EU:n maaseuturahoitus, Leader Suupohja, Leader Liiveri, Into Seinäjoki Oy, Ilmajoen kunta ja Kurikan ja Kauhajoen kaupungit.