Lomatunnelmaan laskeutuminen 


Heli Seppelvrita.

Kesä on täällä. Ajassa on odotusta, jännitystä ja iloa. Koulunsa päättäneet lapset ovat jännittäneet todistuksiaan ja loman alkua. Valmistuneet ovat juhlineet ansaitusti, ja näkymänä heillä on koko elämä edessään. Luonto on herännyt ja antaa parasta musiikkia korville. Moni on myös väsähtänyt ja odottaa kesäistä huilitaukoa. Tarpeensa kesäkuukausina on niin sopivalle aktiviteetille kuin myös pitkästyttävälle oleilulle.  

Muistelen, että ennen vanhaan lomatunnelmaan oli mahdollisuus laskeutua viimeisenä päivänä toimistolla. Pöytä siivottiin ja ylimääräiset paperit perattiin. Ajatuksena oli puolen vuoden töiden laittaminen purkkiin ja toisaalta valmistautuminen mukavaan paluuseen lomien jälkeen. Tänä päivänä harvassa on työpaikka, jossa tällaiseen laskeutumiseen on mahdollisuuksia. Siltikin eräänlaista katsausta olisi kunkin hyvä harrastaa edeltävään puoleen vuoteen ja lopuksi kiittää itseään. Well done! Riität juuri sellaisena kuin olet. 

Edeltävät puoli vuotta Etelä-Pohjanmaan liitossa ovat olleet vilkasta ja tuotteliasta aikaa. Töitä on tehty maakuntakaavoituksen selvityksien sekä rahasto-ohjelmien valmistelun parissa. Maakunnan tilannekuvaa on pidetty yllä ja edunvalvontaa on tehty ahkerasti niin liikennehankkeiden kuin koulutusasioidenkin tiimoilta. Kulttuurin kehittämistyön ja kulttuurihyvinvoinnin näkökulmia on viety eteenpäin. Tapahtumia, kokoontumisia ja työpajoja on järjestetty niin etänä kuin enenevästi myös livenä. Kansainvälinen vipinä on lisääntynyt selkeästi toimistolla. Kansainvälistymistä, ilmastoasioita ja digitalisaatiota on edistetty menestyksekkäästi myös liiton omana hanketoimintana. Olemme saaneet toimistolle kevään mittaan uuden organisaation, uuden johtoryhmän ja myös uusia työntekijöitä kokeneiden asiantuntijoidemme rinnalle. Tästä on hyvä ponnistaa syksyllä uuteen vauhtiin. 

Kun Suomi lomailee, Eurooppa työskentelee. Tämä näkyy arjessamme kansainvälisen yhteistyön osalta. Useiden kansainvälisten hankkeiden partneritapaamisia on kesällä, Brysselin toimistomme vierailee maakunnassa ja myös kansainväliset EU-rahoitushaut aukeavat kesän kuumina päivinä. Etelä-Pohjanmaa on vahvasti mukana kansainvälisissä kumppanuuksissa myös jatkossa. Maakunta on haluttu kansainvälinen hankekumppani, mikä on seurausta hyvin hoidetusta pitkäjänteisestä kansainvälisestä yhteistyöstä.  

Hengähdystauko läheisten kanssa tekee meille kaikille terää. Haluan kiittää lämpimästi toimiston henkilökuntaa, luottamushenkilöitä, kuntakenttää, alueemme kansanedustajia ja muita aluekehittämiskumppaneita miellyttävästä yhteistyöstä, jota jatkamme kesälomakauden jälkeen. Voimme suoda mukavan muiston työasioihin, mutta jatkaa sitten heinäkorren järsimistä. Ja jos menojalkaa vipattaa, kannustan vilkaisemaan liiton nettisivuilta Etelä-Pohjanmaan kulttuurikarttaa! 

Aurinkoista kesää! 

Heli Seppelvirta
maakuntajohtaja