Tervetuloa Kauhavalle tapahtumien kesään!


Ilmakuva Power truck -show -tapahtumasta
Power Truck Show kerää vuosittain noin 40 000 kävijää.

Kauhava on noin viidentoista ja puolen tuhannen asukkaan rauhallinen ja turvallinen pikkukaupunki, joka tunnetaan vahvasta metalliteollisuudesta, maataloudesta, yrittäjyydestä sekä huvipuisto PowerParkista. Näiden lisäksi Kauhavaa ovat tehneet tutuksi häjyt, jääkärit, lakeusmaisemat ja elokuvat, mutta vuosien saatossa Kauhavasta on kehkeytynyt myös varsin vilkas tapahtumakaupunki kesäisin.

Kauhavan tapahtumakesä alkaa jo toukokuulla ja jatkuu pitkälle syksyyn. PowerParkin avajaiset toukokuun 14. päivänä aloittavat tapahtumakesän tänä vuonna; Kauhavalla on siitä eteenpäin joka viikko vähintään yksi hieno kesätapahtuma syyskuun puoleen väliin saakka, parhaimpina viikonloppuina tapahtumia on useita yhtä aikaa. Tapahtumia on kesäaikaan useita kymmeniä.

Hevosurheilutapahtumia Kauhavalle tuo PowerParkin ravirata, joka on nähtävyys jo sinänsä. Kyseessä ei ole perinteinen raviradan rinkula vinoiksi nojattuine puuaitoineen, vaan maailmanluokan hevosurheilukeskus, joka tarjoaa laadukkaat puitteet niin urheilijoille kuin katsojillekin.

Kaksi ravihevosta kisaamassa.
Juhannuksen Nordic King tuo Pohjoismaiden kylmäveristen supertähdet Suomeen.

Juhannuksena kisattava Nordic King-raviurheilukilpailu tuo radalle Pohjoismaiden kylmäveristen ravureiden supertähdet ja jännitys on tuolloin käsin kosketeltavaa. Raviradan keskelle on rakennettu huipputason ratsastuskenttä, jossa kisataan esteratsastuksen PowerPark Horse Show tulevana kesänä peräti kolme kertaa! PowerParkin areenasta on tullut nopeasti kilparatsastajien suosikki; upea kenttä ja tallialue, ravintolat ja huvipuisto on yhdistelmä, joka toimii – jokainen kisa on nelipäiväinen ja tuo kentälle 300-400 ratsukkoa huoltojoukkoineen.

Moottoriurheilutapahtumista tuttuja ovat Kauhavalla jokamiesluokan kilpailut, traktoreiden vetokisat, kiihdytyskilpailut ja Power Truck Show. Jokkis-kisojen perinteinen Häjyylyajot ajetaan 9.7. ja syksymmällä, 4.9. on uutena kilpailuna kansallinen JM-seniorimestaruuskilpailu. Traktorivetokisojen SM-osakilpailu pidetään tänä vuonna omana tapahtumanaan 2.7., kun viime vuonna tapahtuma sijoittui Power Truck Showssa pidettäväksi. Kansainvälinen Power Truck Show on vakiinnuttanut paikkansa elokuun toiseen viikonloppuun, jolloin jo viikolla koko Suomi seuraa näyttävän rekkaconvoyn saapumista Härmään. Power Truck Showsta on tullut vuosien saatossa koko perheen tapahtuma, jonne palataan vuosi toisensa jälkeen. Eikä ihme, sillä Power Truck Show on kehittänyt joka vuosi runsaasti monipuolista oheisohjelmaa, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Uutena moottoriurheilutapahtumana tulee tänä kesänä viime vuonna debyyttinsä tehnyt Kauhava Motor Show, joka kerää heinäkuun lopussa lentokentän täyteen upeita ajoneuvoja ja mielenkiintoista ohjelmaa. FHRAn järjestämiä kiihdytyskilpailuja kentällä on tulevana kesänä useita ja 10.-11.9. kausi huipentuu Kauhavalla SM-finaaleihin.

Kolme nuorta hyppäämässä ylöspäin lentopallokentällä.
Lasten ja nuorten lentopalloturnaus Power Cup järjestetään PowerParkissa 9.-12.6.

Lentopallon Power Cup valtaa PowerParkin nurmikentät kesäkuun alussa, 9-12.6.2022, jolloin kisaamaan tulee lähes 700 lasten ja nuorten lentopallojoukkuetta, kauimmat saapuvat Mongoliasta asti! Power Cupin tekijänä ovat Lentopalloliitto sekä Kauhavan urheiluseurat tiiviillä yhteistyöllä.

Kauhavalla on vahva maine käsityö- ja puukkopitäjänä, ja se näkyy myös kesätapahtumissa. Perinteinen Puukkofestivaali järjestetään 17.-18.6., samaan aikaan on Kauhavan kesämarkkinat. Uutena tuulahduksena vietetään 13.-18.6. Kauhavan kädentaitoviikkoa, joka tarjoaa harrastajille ja kädentaidoista kiinnostuneille mielenkiintoisen kattauksen kursseja, työpajoja, työnäytöksiä ja kulttuuriohjelmaa.

Visit Kauhava esittelee Kauhavan matkailutarjontaa ja tapahtumia. Kannattaa ottaa @VisitKauhava seurantaan myös Facebookissa ja Instagramissa.

Lämpimästi tervetuloa Kauhavalle!

Petra Karhula
viestintä- ja markkinointikoordinaattori

Visit Kauhavan logo

Kauhava lukuina

  • Väkiluku 15 314 (ennakkotieto, 31.03.2022)
  • Työttömyysaste 6,0 % (maaliskuu 2022)
  • Verotulot: 3 663 euroa/asukas (v. 2021, ennakkotieto)
  • Tutkintoja suorittaneiden osuus: 68,6 % (v. 2020)
  • Perheiden lukumäärä: 4329 (v. 2020)

Kuntaprofiilit löytyvät Excel-tiedostona Etelä-Pohjanmaan liiton tilastosivuilta.