Puhetta teoista –videokampanja käynnistyi! 


Kuvassa kädet sekä tekstit: Puhetta teoista. Mitä ilmastotekoja kunnissa tehdään?

Miten ilmastotyö näkyy arjessa? Minkälaista ilmastoyhteistyötä kunnat tekevät? Mitä ovat kuntien vahvuudet ilmastotyössä?  

Ensimmäisellä videolla Lapuan kaupunginjohtaja Satu Kankare, Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki ja Ilmajoen kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen kertovat, minkälaista ilmastotyötä Etelä-Pohjanmaan kunnissa tehdään. 

Ilmajoen kunnanjohtaja Ari-Pekka Laitalainen kertoo, että Ilmajoella mm. tienpohjissa käytetään vahvikkeena tuhkaa ja puretuista rakennuksista murskattua kiviainesta. Lisäksi kunnassa rakennetaan moduulirakenteisia rakennuksia, joita voidaan siirtää käyttötarpeen mukaan ”vähän niin kuin avaruusasemalla, liitetään osia ja otetaan irti”.  

Lapuan ja Alavuden kaupunginjohtajat kertovat mm. Kestävät-ilmastoyhteistyöstä. Liisa Heinämäki muistuttaa, että ilmasto ei tunne kuntarajoja ja Satu Kankare kertoo, että Lapualla ”hiilineutraalin tulevaisuuden saavuttamista auttaa erityisesti investoinnit uusiutuvaan energiaan.” 

Puhetta teoista videoilla esitellään, mitä Etelä-Pohjanmaan kunnissa tehdään konkreettisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kampanjan tavoitteena on lisätä maakunnan sekä kuntien näkyvyyttä ilmasto– ja kiertotaloustoimenpiteiden toteuttajina.  

Puhetta teoista, 1. osa

Video on toteutettu osana Ilmastokestävä Etelä-Pohjanmaa -hanketta.