EU-tietokeskus kutsuu Eurooppalaisen elokuvan iltaan keskiviikkona 11.5.


Tapahtuman logo, jossa lukee "Eurooppalaisen elokuvan ilta Elo".

Eurooppalaisen elokuvan iltaa vietetään Seinäjoella Kalevan Navetassa keskiviikkona 11.5.2022. Ovet avataan klo 16.30, ja avaussanat lausutaan klo 17.00.

lllan ohjelmassa on muun muassa elokuvateemainen paneelikeskustelu, lyhytelokuvia ja naposteltavaa. Tapahtuma huipentuu klo19.30 alkavaan elokuvanäytökseen, jossa esitetään LUX-yleisöpalkintoehdokas Great Freedom.

Paneelikeskustelussa ääneen pääsevät elokuva-alan raudanlujat ammattilaiset. Vieraaksemme saapuvat elokuvaohjaaja Mikko Jokipii, elokuvatuottaja ja mediataiteilija Aino Mättö sekä elokuvaohjaaja ja mediataiteilija Marjo Viitala. Tapahtuman juontaa teatteri- ja elokuva-alan moniosaaja Juulia Soidinaho.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma on muutoin ikärajaton, mutta elokuvanäytös on K-16 elokuvan ikärajoituksen takia. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita, osallistumispaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus yhteistyössä Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Tuotannossa on mukana ryhmä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurintuotannon opiskelijoita.

Tapahtuman ohjelma sekä muuta lisätietoa päivitetään lähempänä tapahtumaa EU-tietokeskuksen nettisivuille.

LUX-yleisöpalkinto on Euroopan parlamentin ja Euroopan elokuva-akatemian myöntämä eurooppalainen elokuvapalkinto. Kaikki LUX-elokuvapalkintoehdokkaat löytyvät LUX-äänestyssivulta, jossa voi antaa pisteitä kullekin ehdokaselokuvalle.