Tapahtumat

Järjestämme maakunnan alueella monipuolisesti erilaisia tapahtumia ja osallistumme muiden järjestämiin tapahtumiin. Tapahtumien kautta teemme Euroopan unionin toimintaa tutuksi alueella sekä osallistamme kansalaisia keskusteluun Euroopan unionin tulevaisuudesta.

Tiedotamme tulevista ja menneistä tapahtumista tällä sivulla.

Tulevia tapahtumia

Elo – eurooppalaisen elokuvan ilta keskiviikkona 11.5.

Tapahtuman logo, jossa lukee "Eurooppalaisen elokuvan ilta Elo".

Eurooppalaisen elokuvan iltaa vietetään Kalevan Navetassa keskiviikkona 11.5.2022 klo 16.30 alkaen!

Tapahtumassa nähdään elokuva-alan asiantuntijoita, lyhytelokuvia sekä vaikuttava LUX-yleisöpalkintoehdokaselokuva Great Freedom (K-16). Elokuvaelämysten lisäksi tarjolla on myös teemaan sopivaa naposteltavaa.

Illan huipennuksena esitettävässä Stefan Meisen ohjaamassa Great Freedom -elokuvassa käsitellään muun muassa vapauteen ja tasa-arvoon liittyviä teemoja. Elokuva on yksi tämän vuoden LUX-yleisöpalkintoehdokkaista. LUX-yleisöpalkinto on Euroopan parlamentin ja Euroopan elokuva-akatemian myöntämä eurooppalainen elokuvapalkinto.

  • Elokuvajournalisti David Katz kuvailee elokuvaa seuraavasti: “Elokuvassa syväluodataan Saksan sodanjälkeistä historiaa, seksuaalivähemmistöjen elämää ennen homoseksuaalisuuden rangaistavuuden poistamista sekä sitä, miten vankilan tylsistävä logiikka luo henkisen vankilan, jonka rinnalla fyysisestä vankilasta tulee lähes merkityksetön.”

Paneelissa on luvassa keskustelua elokuva-alasta sekä illan elokuvan teemoista, kuten vapaudesta ja ihmisoikeuksista. Panelisteiksi saapuvat elokuvaohjaaja ja -tuottaja Mikko Jokipii, elokuvatuottaja ja LGBTQ+-vaikuttaja Aino Mättö sekä ohjaaja, käsikirjoittaja ja mediataiteilija Marjo Viitala. Tapahtuman juontaa soveltavan taiteen ammattilainen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Juulia Soidinaho.

Tapahtumassa nähdään lisäksi seuraavat lyhytelokuvat: Samuli Kuusiston A Modern Man’s Despair, Anne-Mari Pahkalan ja Eero Hintsasen Sula sekä SeAMK:issa tuotettu Alexandra Mäenpään ja Ilmari Mäen Hamartia.

Tapahtuma on muutoin ikärajaton, mutta elokuvanäytös on K-16 elokuvan ikärajoituksen takia. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tapahtumaan voi saapua vapaassa aikataulussa klo 19.00 asti, 100 osallistumispaikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma:

16.30 Ovet auki

17.00 Tapahtuman avaus

17.30 Lyhytelokuvia: Hamartia, A Modern Man’s Despair, SULA

18.15 Paneelikeskustelu

19.30 Elokuvanäytös: Great Freedom (K-16)

Tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan liiton ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Tuotannosta vastaa ryhmä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoita osana ensimmäisen vuoden opintojaan.

Euroopan parlamentin ja Euroopan elokuva-akatemian myöntämästä LUX-yleisöpalkinnosta kilpailee tänä vuonna kolme elokuvaa. Kaikki ehdokkaat löytyvät LUX-äänestyssivulta. Muista käydä äänestämässä suosikkiasi 25.5. mennessä!

Menneitä tapahtumia

EU-tietokeskus Maaseutuparlamentissa EU-tiedotus Suomessa -osastolla 28.-30.9.21

Mainoskuva Maaseutuparlamentti-tapahtumaan osallistumisesta. Kuvassa on vihreä tausta ja pyörä, jonka korissa on kukkasia. Lisäksi kuvaan on lisätty Euroopan tulevaisuuskonferenssin, Europe Direct -pisteiden, EU-komission sekä Euroopan parlamentin logot.

Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus oli mukana Maaseutuparlamentin virtuaalisella messualustalla yhdessä muiden EU-tiedotustahojen kanssa.

Messuosaston lisäksi Europe Direct -tiedotuspisteet järjestivät keskiviikkona 29.9. monipaikkaisen tulevaisuustyöpajan. Työpaja kokosi yhteen nuoria Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Hämeen sekä Pohjois-Satakunnan alueilta. Työpajassa etsittiin ideoita maaseudun digitaaliseen kehittämiseen nuorten näkökulmasta.

EU-pop-up Framilla perjantaina 20.8.2021

EU-pop-up-tapahtuman mainoskuva, jossa on miespuolinen henkilö kädessään kahvikuppi ja pulla. Päässään hänellä on EU-lippis.

EU-tietokeskuksen uutta kautta juhlistettiin Framilla perjantaina 20.8. Tarjolla oli EU-tietoa sekä teemaan sopivaa kulttuuriohjelmaa. Tapahtuman musiikkiesiintyjäksi saapui paikallinen harmonikansoittaja Jonna Pirttijoki-Helanen. Myös Euroopan komission Suomen-edustusto vieraili tapahtumassa.

Vihreää kasvua Etelä-Pohjanmaalta – paneelikeskustelu verkossa 10.6.2021

Vihreää kasvua Etelä-Pohjanmaalta -tapahtuman banneri

Vihreää kasvua Etelä-Pohjanmaalta -paneelissa keskusteltiin paikallisten asiantuntijoiden kanssa Euroopan unionin (EU) vihreän kasvun ohjelmasta (#EUGreenDeal) ja sen vaikutuksista maakuntaan.

Tilaisuus järjestettiin osana EU:n vihreän viikon (#EUGreenWeek) sekä Euroopan tulevaisuuskonferenssin (#SinunTulevaisuutesi) tapahtumia.

Komissaarin virtuaalivierailu Etelä-Pohjanmaalla 23.3.2021

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen teki virtuaalisen maakuntavierailun Etelä-Pohjanmaalle tiistaina 23.3.2021. Vierailu koostui kahdesta osasta: kouluvierailusta Seinäjoen lukioon ja komissaarin kyselytunnista.

Komissaari Jutta Urpilainen kädet ristissä.

Tilaisuuksien aikana maakunnan toimijat pääsivät keskustelemaan komissaarin kanssa ajankohtaisista EU-aiheista.

Lue neliosainen artikkelisarjamme kyselytunnilla käydyistä keskusteluista: