Hankehakujen saldo puntarissa  


100 euron seteli, jonka päällä kannettava tietokone ja kädet.

EAKR-rahoituspäätökset valmistumassa 

Etelä-Pohjanmaan liiton joulukuussa 2022 päättyneen EAKR-haun hakemusten arviointi on saatu juuri päätökseen. Rahoitusta haettiin 18 hankekokonaisuuteen. Lisäksi arvioitavana oli yksi ylimaakunnallinen Etelä-Pohjanmaata koskeva hakemus, joka on käsittelyssä Pohjanmaan liitossa.

− Yhteyshenkilömme ovat hakijoihin päin yhteydessä lähiaikoina, lupaa aluekehitysjohtaja Heli Rintala

Seinäjoen kaupunkikehittämisen EAKR-haku päättyi niin ikään joulukuussa. Kaupunkikehittämisen hankkeissa hankevalinnat tekee Seinäjoen kaupunki. Myös kaupungin arviointiprosessi on kohta valmis. 

EAKR-hakemusten viranomaiskäsittely on nyt mahdollista EURA2021-järjestelmässä. Viimeisimmän tiedon mukaan varsinaisten rahoituspäätösten tekeminen olisi kuitenkin mahdollista vasta maaliskuun alkupäivinä. 

−  Ensin mahdollistetaan yhden toteuttajan hankkeiden rahoituspäätökset. Monen toteuttajan ryhmähankkeet joutuvat vielä odottamaan päätöstä jonkin aikaa – toivottavasti kuitenkin puhutaan enintään muutamasta viikosta, Rintala toteaa.  

Työ- ja elinkeinoministeriö tulee lähiaikoina päivittämään tietoja aikatauluista rakennerahastot-sivustolle  

− Avaamme seuraavan EAKR-haun syksyllä. Tällä hetkellä valmistaudumme tekemään päätökset käsittelyssä oleville yli 70 hankehakemukselle ja järjestämään hankkeille aloituspalaverit. 

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) ensimmäinen haku keväällä 

Ensimmäisen JTF-rahoitushaun avaaminen on mahdollista näillä näkymin huhtikuussa. Rahoitusta on haettavana noin 6 miljoonaa euroa.  

− JTF-hankkeiden on toteutettava alueellista JTF-suunnitelmaa. Muutoin hankerahoituksen käyttöehdot ovat aika lailla samanlaiset kuin EAKR-hankkeissakin, muistuttaa Rintala.  

Tutustu Etelä-Pohjanmaan alueelliseen JTF-suunnitelmaan (pdf)