EU-materiaalit

Välitämme Etelä-Pohjanmaan alueella kattavasti erilaisia EU-materiaaleja maksutta kotiisi, kouluusi tai työpaikallesi. Varastostamme löytyy muun muassa oppikirjoja, karttoja ja muita opetusmateriaaleja EU-asioiden haltuun ottamiseksi. Luettelon tilattavissa olevista materiaaleista löydät alempaa tältä sivulta.

Materiaaleja voit tilata itsellesi materiaalitilauslomakkeellamme tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse (eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi) tai soittamalla (040 024 1813).

EU:n oppimisalusta verkossa

Oppisoppi-sivusto

EU:n Oppisoppi-sivusto tarjoaa opettajille ilmaista EU-aiheista oppimateriaalia, joka on jaoteltu ikäryhmittäin alle 9-vuotiaista yli 15-vuotiaisiin. Sivustolla kerrotaan myös koulujen mahdollisuuksista verkostoitua muiden EU-maiden koulujen kanssa. Oppilaille sivustolta löytyy esimerkiksi pelejä, tehtäviä, videoita ja tietovisoja, joista saa helpolla ja hauskalla tavalla tietoa EU:sta. Tutustu sivustoon.

Tilattavat EU-materiaalit

Sanaselitys- ja myytinmurtopelikortit

Sekaisin sananvapaudesta -korttipakkoja rivissä.

Kortit käsittelevät sananvapauteen ja disinformaatioon liittyviä ilmiöitä Euroopassa – EU:n roolia unohtamatta. Lähetämme korttipakkoja sekä sähköisessä (tulostettava pdf) että fyysisessä muodossa (toimitus maksutta Etelä-Pohjanmaan alueella). 

Pelikortit ovat myös ladattavissa tulostuskelpoisina verkossa. Pdf-tiedosto sisältää 51 kaksipuoleista pelikorttia. Tulostettaessa kannattaa huomioida seuraavat seikat: Tulosta kaksipuoleisena & Määritä asetus: Kääntö pitkän reunan yli. Tiedosto ei ole saavutettava. Linkki ladattavaan tiedostoon. Linkki korttipelin ohjeisiin (pdf).

EU ja minä - ja EU lyhyesti -teosten kannet

EU ja minä -teos

Julkaisu on suunnattu 14–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Tutustu julkaisuun.

EU lyhyesti -teos

Lyhyt ja helppolukuinen johdatus Euroopan unioniin. (Sivuja 25). Tutustu julkaisuun.

EU-perusteoksen ja Faktatietoja Euroopan unionista -teoksen kannet

EU-perusteos

Oppikirjamainen teos EU:sta. Uusi vuoden 2020 painos. Tutustu julkaisuun.

Euroopan unioni: Faktatietoja -teos (loppu tällä hetkellä)

Helppolukuinen tietopaketti EU-asioista. Myös perustietoja jokaisesta jäsenvaltiosta. Tutustu julkaisuun.

Kuvia EU-kartoista

Kartta 1: Euroopan unionin jäsenvaltiot

Peruskartta, josta näkee EU:n jäsenvaltiot ja liput. Tutustu karttaan.

Kartta 2: Euroopan unioni (loppu tällä hetkellä)

Karttaan on merkitty EU:n eri alueet sekä perustietoja jokaisesta jäsenvaltiosta. Tutustu karttaan.

Esittelykuvat EU:n kartoista

Kartta 3: Eurooppa

Kartassa muun muassa liput, pääkaupungit sekä tietoja niiden kuulumisestaan euroon, Schengen-alueeseen yms. Tutustu karttaan.

Kartta 4: Eurooppa 2020

Maantieteellisempää tietoa Euroopan unionista. Tutustu karttaan.