EU-materiaalit

Välitämme Etelä-Pohjanmaan alueella kattavasti erilaisia EU-materiaaleja maksutta kotiisi, kouluusi tai työpaikallesi. Varastostamme löytyy muun muassa oppikirjoja, karttoja ja muita opetusmateriaaleja EU-asioiden haltuun ottamiseksi. Luettelon tilattavissa olevista materiaaleista löydät alempaa tältä sivulta.

Materiaaleja voit tilata itsellesi materiaalitilauslomakkeellamme tai ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse (eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi) tai soittamalla (040 024 1813).

EU:n oppimisalusta verkossa

Oppisoppi-sivusto

EU:n Oppisoppi-sivusto tarjoaa opettajille ilmaista EU-aiheista oppimateriaalia, joka on jaoteltu ikäryhmittäin alle 9-vuotiaista yli 15-vuotiaisiin. Sivustolla kerrotaan myös koulujen mahdollisuuksista verkostoitua muiden EU-maiden koulujen kanssa. Oppilaille sivustolta löytyy esimerkiksi pelejä, tehtäviä, videoita ja tietovisoja, joista saa helpolla ja hauskalla tavalla tietoa EU:sta. Tutustu sivustoon.

Tilattavat EU-materiaalit

Suomalais-ukrainalaiset piktogrammit

Suomalais-ukrainalaiset piktogrammit sisältävät kuvia ja lauseita molemmilla kielillä.

Suomalais-ukrainalaiset piktogrammivihkoset ovat tärkeä työkalu lapsille ja aikuisille, jotka ovat äskettäin muuttaneet Suomeen ja eivät vielä osaa kieltä. Vihkoset voivat olla avuksi käytännön asioiden hoitamisessa ukrainalaisten kanssa ja kielten oppimisessa. Piktogrammit on suunniteltu lapsille ja lasten kanssa työskenteleville.

Toimitamme vihkosia maksutta Etelä-Pohjanmaan alueen päiväkoteihin, kouluihin ja muihinkin paikkoihin, joissa tarvetta ilmenee. Tilaaminen tapahtuu sähköpostitse (eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi). Laita meille siis viestiä tai vinkkaa tutulle ukrainalaisten kanssa toimivalle taholle! Tutustu julkaisuun.

Sanaselitys- ja myytinmurtopelikortit

Sekaisin sananvapaudesta -korttipakkoja rivissä.

Kortit käsittelevät sananvapauteen ja disinformaatioon liittyviä ilmiöitä Euroopassa – EU:n roolia unohtamatta. Lähetämme korttipakkoja sekä sähköisessä (tulostettava pdf) että fyysisessä muodossa (toimitus maksutta Etelä-Pohjanmaan alueella). 

Pelikortit ovat myös ladattavissa tulostuskelpoisina verkossa. Pdf-tiedosto sisältää 51 kaksipuoleista pelikorttia. Tulostettaessa kannattaa huomioida seuraavat seikat: Tulosta kaksipuoleisena & Määritä asetus: Kääntö pitkän reunan yli. Tiedosto ei ole saavutettava. Linkki ladattavaan tiedostoon. Linkki korttipelin ohjeisiin (pdf).

EU ja minä - ja EU lyhyesti -teosten kannet

EU ja minä -teos

Julkaisu on suunnattu 14–18-vuotiaille nuorille sekä yläkoulujen, lukioiden ja muiden keskiasteen oppilaitosten opettajille, jotka haluavat tietoa Euroopan unionista ja siitä, miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Tutustu julkaisuun.

EU lyhyesti -teos

Lyhyt ja helppolukuinen johdatus Euroopan unioniin. (Sivuja 25). Tutustu julkaisuun.

EU-perusteoksen ja Faktatietoja Euroopan unionista -teoksen kannet

EU-perusteos

Oppikirjamainen teos EU:sta. Uusi vuoden 2020 painos. Tutustu julkaisuun.

Euroopan unioni: Faktatietoja -teos (loppu tällä hetkellä)

Helppolukuinen tietopaketti EU-asioista. Myös perustietoja jokaisesta jäsenvaltiosta. Tutustu julkaisuun.

Kuvia EU-kartoista

Kartta 1: Euroopan unionin jäsenvaltiot

Peruskartta, josta näkee EU:n jäsenvaltiot ja liput. Tutustu karttaan.

Kartta 2: Euroopan unioni (loppu tällä hetkellä)

Karttaan on merkitty EU:n eri alueet sekä perustietoja jokaisesta jäsenvaltiosta. Tutustu karttaan.

Esittelykuvat EU:n kartoista

Kartta 3: Eurooppa

Kartassa muun muassa liput, pääkaupungit sekä tietoja niiden kuulumisestaan euroon, Schengen-alueeseen yms. Tutustu karttaan.

Kartta 4: Eurooppa 2020

Maantieteellisempää tietoa Euroopan unionista. Tutustu karttaan.