EAKR-rahoituksen hakeminen on nyt ajankohtaista 


Euron seteleitä pinossa.

Uusi ohjelmakausi on lähtenyt täydellä teholla käyntiin. Etelä-Pohjanmaan liiton ensimmäiset hankehaut ovat päättyneet, ja tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan liitossa on avoinna kaksi uutta EAKR-hakua. 

Avoinna olevat hankehaut 

  • EAKR-rahoitushaku, jossa hakemukset tulee jättää 9.12.2022 mennessä 

> Innovatiivinen Suomi -toimintalinjalla erityistavoitteessa 1.1 Tutkimus- ja innovointivalmiudet ja kehittyneet teknologiat on rahoitusta noin 800 000 euroa. 

> Hiilineutraali Suomi -toimintalinjalla hakemuksia voi jättää kaikkiin kolmeen erityistavoitteeseen: 2.1 energiatehokkuus, 2.2 ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja 2.3 kiertotalous. Näihin on rahoitusta yhteensä noin 1,6 miljoonaa euroa. 

  • Seinäjoen kaupunkikehittämisen EAKR-haku. Hakuaikaa on jatkettu, ja se päättyy 2.12.2022.  Rahoitusta on haettavana 375 000 euroa. 

Tarkemmat tiedot hausta, linkit virallisiin EURA2021-järjestelmässä julkaistuihin hakuilmoituksiin sekä osallistumislinkki perjantaina 4.11 järjestettävään EAKR-hakuinfoon löytyvät Etelä-Pohjanmaan liiton sivuilla julkaistusta uutisesta

Tulevat hankehaut 

Seuraava EAKR-haku avataan keväällä 2023. Silloin rahoitusta on haettavana noin 2 miljoonaa euroa.  

Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) ensimmäisen rahoitushaun avaaminen on näillä näkymin mahdollista alkuvuodesta 2023. Rahoitusta on haettavana noin 6 miljoonaa euroa.

Etelä-Pohjanmaan alueellinen JTF-suunnitelma (pdf)

Päättynyt hankehaku 

Kesällä päättyneen ensimmäisen EAKR-haun hakemukset on arvioitu. Hakijoita on informoitu oman hakemuksen käsittelystä, ja mahdolliset täydennyspyynnöt on lähetetty tai lähetetään lähiaikoina. Kaikissa tapauksissa EURA2021-järjestelmä ei vielä mahdollista täydennysten tekemistä järjestelmässä, mutta korjaukset ovat parhaillaan työn alla.  

Tällä tietoa päätöksenteko järjestelmässä on mahdollista aikaisintaan marraskuun 2022 lopussa. Tavoitteena on, että ainakin niille hakemuksille, jotka eivät vaadi merkittäviä täydennyksiä ja tarkennuksia, päästäisiin tekemään viralliset rahoituspäätökset joulukuussa.  

Teksti: Heli Rintala

Logo, jossa EU:n tähtilippu ja teksti Euroopan unionin osarahoittama.